כרובית בתנור עם מרכיב מפתיע
כרובית אפויה ופריכה עם טעם מיוחד, שאף אחד לא יצליח לנחש את המקור שלו. נסו ותתמכרו
חני הראל
|
23.01.13 12:36
- 1/2 כרובית גדולה או 1 קטנה, שטופה ומפורקת לפרחים (הכרובית שהשתמשתי בה שקלה 600 גרם לאחר הניקוי והפירוק)
- מעט שמן זית
- מעט מלח גס או מלח אטלנטי
- 1/2 עד 1 כף אבקת קקאו משובחת
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מניחים בתבנית את פרחי הכרובית בשכבה אחת.
- מזלפים על הכרובית שמן זית, ומפזרים מלח גס. מנפים מעל את אבקת הקקאו.
- אופים כ-30 דקות, עד שהכרובית מתרככת (אבל לא הופכת לסמרטוטית) ומשחימה בקצוות.
- אוכלים חם.
- מתכונים בדוקים נוספים בבלוג של חני הראל - "לימון וג'ינג'ר"