המתכון באדיבות סולטן אל-פול, שף המסעדה הבדואית "אל סולטן" שבבית זרזיר.

מרכיבים (8-6 מנות)

  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סומאק
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 1 ק"ג בשר כבש (צוואר או שוק), חתוך לכמה נתחים (אפשר להשתמש גם בבשר עגל)
  • שמן לטיגון
  • 100 גרם צנוברים
  • 100 גרם שקדים
  • 1 ק"ג אורז
  • כ-300 גרם בשר בקר טחון (אפשר להתמש גם בבשר עוף, הודו, או כבש)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מרתיחים 1 ליטר מים עם פלפל שחור, פלפל לבן, מלח, סומאק והל.
  2. מחממים מעט שמן בסיר גדול, שיוכל להכיל את כל מרכיבי המנה. מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים אותם כדקה מכל צד, עד שהם משחימים (אם הסיר אינו מספיק גדול, מטגנים אותם בכמה סבבים).
  3. מעבירים את הבשר המושחם לסיר עם המים המתובלים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
  4. בשמן בו טוגן קודם לכן הבשר, מטגנים קלות את הצנוברים והשקדים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
  5. שמים בסיר את האורז ומטגנים על אש נמוכה מאוד כ-15 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהאורז משנה את צבעו.
  6. יוצקים לסיר האורז מים רותחים מסיר הבשר – עד לגובה של 4 ס"מ מעל פני האורז. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. מבשלים 5 דקות נוספות על אש גדולה וסוגרים את האש.
  7. בזמן שהאורז מתבשל מטגנים את הבשר הטחון: מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים כמה דקות, תוך בחישה והפרדת פירורי הבשר, עד שהוא משחים.
  8. ההגשה: מעבירים את האורז לקערה גדולה. מפזרים מעליו את הבשר הטחון, הצנוברים והשקדים, ומניחים מעל הכל את נתחי הבשר.

טיפ

  • אפשר להשתמש במים שבהם בושל הבשר כבסיס עשיר לתבשילים או מרקים.