בשנים האחרונות הפך התה הירוק לטעם פופולרי בעולם האפייה בצרפת, עקב השפעה של המטבח היפני. העוגה שלפניכם היא דוגמה טעימה לשילוב הזה שבין טכניקה צרפתית לטעמים אסייתיים. אם אתם רוצים להשקיע במיוחד, חפשו בחנויות המתמחות "מאצ'ה" - אבקת תה ירוק יפנית.
מרכיבים
1 תבנית אינגליש קייק קטנה
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח (רצוי להשתמש בקמח מיוחד לעוגות, שייתן תוצאה יותר עדינה ואוורירית)
- קורט מלח
- 2 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה
- 1 כוס (115 גרם) ערמונים קלויים וקלופים (אפשר להשתמש בערמונים מוכנים, הנמכרים באריזות ואקום ברשתות השיוון). ניתן להחליף את הערמונים בתוספת אחרת, כמו קליפות תפוז מסוכרות, אגוזים או צימוקים
- 180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
- 3 ביצים קטנות
- 3 כפות (כ-15 גרם) עלי תה ירוק
- 90 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמנת מתוקה 42% שומן
- 60 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
- חותכים את הערמונים לחתיכות קטנות.
- שמים במעבד המזון את הסוכר והביצים, וטוחנים במשך כ-10 דקות. מטרת הפעולה היא להקציף את הביצים, מה שיהפוך את העוגה לאוורירית יותר (אפשר להכין את הבצק במיקסר במקום במעבד מזון, אך אז מרקם העוגה יהיה קצת פחות חלק).
- מוסיפים למעבד המזון את התה, השמנת והחמאה המומסת וטוחנים 5 דקות נוספות.
- מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים קצרות – רק עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה.
- מוסיפים גם את הערמונים ומערבבים בכמה תנועות בודדות.
- אופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"