המתכון דורש המתנה של יממה – אבל אני מבטיח שהסבלנות תשתלם לכם: תקבלו עוגה מקורית עם טעם עמוק וניחוח משכר של תבלינים.
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
שלב 1- 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
- 1 כוכב אניס
- 1 כפית קינמון
- 145 גרם (1/3 1 כוסות) קמח שיפון
- 1/4 כוס (85 גרם) דבש
- 1/3 כוס (45 גרם) קמח
- 10 גרם (1 שקית / 1 כף גדושה) אבקת אפייה
- 75 גרם חמאה רכה
- 1 כפית גרם מלח
- 2 ביצים קטנות
- 190 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) ריבת תפוז
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית מוסקט
- 1 כפית ג'ינג'ר
- 1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
שלב 1- מרתיחים את החלב עם האניס והקינמון. מסירים מהאש ומניחים לספוג טעמים במשך כ-20 דקות. מסננים.
- מוסיפים לחלב את קמח השיפון והדבש, ולשים קצרות – רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-24 שעות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבבים את החמאה הרכה עם המלח.
- שמים את הבצק המוכן משלב 1 במיקסר עם וו לישה. מתחילים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח ואבקת האפייה.
- מוסיפים את הביצים – אחת אחת - ואז את החמאה.
- לאחר שמתקבל בצק אחיד מוסיפים גם את הריבה ואת 4 התבלינים וממשיכים ללוש עד שהם נטמעים בבצק (בכל השלבים חשוב שהלישה תהיה כמה שיותר קצרה, כדי לא לפגוע במרקם העדין של העוגה).
- מעבירים את הבצק לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"