מרק קטיפתי עם טעמים נפלאים שמזכירים בית, משפחה וחורף. בשילוב נקניקיות מרגז, שמוסיפות טעם עמוק של בשר ומעט חריפות, מתקבלת ארוחה שלמה ומשביעה.

המתכון באדיבות "טירת צבי".

מרכיבים (כ-6 מנות)

  • 500 גרם אפונה יבשה
  • מעט שמן לטיגון
  • 3 בצלים, חתוכים לקוביות
  • 3 גזרים, חתוכים לפרוסות עבות
  • 1 שורש סלרי
  • 150 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
  • 5 שיני שום שלמות
  • 1 גרון הודו או 1 כנף (לא חובה – תפקידם להעשיר את טעם המרק)
  • 500 גרם נקניקיות מרגז
  • 200 גרם אפונה קפואה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את האפונה היבשה. מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים בסיר גדול מעט שמן. מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-3 דקות.
  3. מוסיפים בהדרגה לסיר, לפי הסדר, את הגזרים, הסלרי, הדלעת, תפוחי האדמה, השום וההודו. לאחר הוספת כל מרכיב מטגנים דקה-שתיים לפני שמוסיפים את המרכיב הבא.
  4. מוסיפים לסיר את האפונה היבשה, מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שהאפונה מתרככת.
  5. מטגנים קלות במחבת את נקניקיות המרגז. מוציאים מהמחבת, פורסים ומניחים בצד.
  6. מוציאים מהסיר את גרון ההודו (או הכנף), וטוחנים למרקם חלק באמצעות בלנדר ידני.
  7. מוסיפים לסיר את הנקניקיות ואת האפונה הקפואה. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.