תפוז ופרג הם שני טעמים שהישראלים אוהבים מאוד, כך שממש מתבקש לשלב ביניהם. התוצאה היא עוגה קלה ואוורירית, עם הכנה פשוטה.

אפשר להפוך את העוגה לפרווה באמצעות החלפה של החמאה במחמאה ושל החלב בחלב סויה.

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק קטנות

למלית הפרג

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 90 גרם (2/3 כוס) פרג טחון
  • 1 חלמון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 2 כפות צימוקים

לעוגה
  • 170 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) מיץ תפוזים

אופן ההכנה

המלית
  1. שמים את כל מרכיבי המלית בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד במשך 2 דקות נוספות.

העוגה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבניות.
  2. טוחנים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והביצים, עד שמתקבלת תערובת אחידה (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר עם וו גיטרה או בערבוב ידני, אך אז מרקם העוגה יהיה יותר פירורי).
  3. מוסיפים את הקמח, את אבקת האפייה ואת מלית הפרג, וטוחנים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. חשוב לעבד את המרכיבים כמה שפחות – עיבוד יתר עלול להפוך את העוגה לדחוסה ויבשה.
  4. מוסיפים את המלח, קליפת התפוז והחלב, ומעבדים בכמה פולסים – רק עד שהמרכיבים נטמעים בתערובת.
  5. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבניות באופן שווה.
  6. מוסיפים ל-1/3 התערובת שנותר במעבד המזון את מיץ התפוזים ומעבדים בכמה פולסים, עד שהמרכיבים מתאחדים. יוצקים את התערובת לתבניות באופן שווה.
  7. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.