מרכיבים (כ-50 עוגיות)
לבצק- 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
- 1/2 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
- 150 גרם חמאה רכה (הוציאו אותה מהמקרר כמחצית השעה לפני הכנת הבצק)
- 1 ביצה גדולה
- 100 גרם חמאה מומסת פושרת
- 100 גרם מרציפן, מגורר בפומפייה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה
הבצק- מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערת המיקסר (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון – ראו טיפים בהמשך). מוסיפים את הסוכר והווניל.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה ומפעילים אותו במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה בכמה חלקים, ולאחר מכן את הביצה. לשים כמה שפחות - רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות של הבצק). אם הבצק יבש מדי ואינו מתאחד, יש להוסיף לו 3-1 כפות מים קרים.
- יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.
- מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיבי המלית.
- מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X50 ס"מ.
- מורחים את המלית על פני כל הבצק - משאירים רק שוליים דקים ללא מלית לאורך שתי הצלעות הארוכות של המלבן.
- מגלגלים את הבצק מצדו הארוך לרולדה מהודקת.
- חוצים את הרולדה במרכזה לשניים, כך שמתקבלות שתי רולדות.
- עוטפים כל רולדה בנייר אפייה, ומניחים במקרר ל-4 שעות (אפשר לקצר את התהליך באמצעות קירור הרולדות במקפיא – אך אז צריך להשגיח שלא יקפאו, כדי שיהיה אפשר לפרוס אותן).
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מוציאים את אחת הרולדות מהמקרר וחותכים אותה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מסדרים את הפרוסות בתבנית – מקפידים שיהיה ביניהן מרווח.
- אופים 15-12 דקות. בתום האפייה העוגיות אמורות להיות מעט רכות: הן יתקשו לאחר הקירור. חשוב להימנע מאפיית יתר של העוגיות - כדי שלא יהיו קשות מדי, אך גם כדי לשמור על הצבע הירקרק של המלית.
- מצננים כדקה בתבנית, ומעבירים לצינון על רשת.
- פורסים ואופים באותו אופן את הרולדה השנייה.
- לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום.
טיפים וגיוונים
- אפשר להחליף כרבע מכמות הפיסטוקים באגוזי מלך טחונים. עם זאת, שימוש בפיסטוקים טחונים בלבד, ללא תוספת אגוזים, יניב עוגיות במלית ירוקה יותר - וזה טעים ויפה.
- חשוב להשתמש במרציפן איכותי, רך וטרי - חפשו מרציפן עם תאריך תפוגה רחוק ככל האפשר.
- אפשר לטחון בקלות בבית את הפיסטוקים והסוכר לאבקה באמצעות מעבד מזון קטן או מטחנת קפה (יש לטחון כל אחד מהם בנפרד).
- אפשר להקפיא את רולדות הבצק כשהן עטופות היטב. הפשירו אותן במקרר לפני השימוש.
- אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון: מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערת המעבד, ומוסיפים את הסוכר והווניל. מפעילים בכמה פולסים כדי לערבב את המרכיבים. מוסיפים את החמאה והביצה, ומעבדים בעוד כמה פולסים - רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות - עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו). אם הבצק יבש מדי ואינו מתאחד, יש להוסיף לו 3-1 כפות מים קרים. יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.