מרכיבים (כ-50 עוגיות)

לבצק
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
  • 150 גרם חמאה רכה (הוציאו אותה מהמקרר כמחצית השעה לפני הכנת הבצק)
  • 1 ביצה גדולה

למלית
  • 100 גרם חמאה מומסת פושרת
  • 100 גרם מרציפן, מגורר בפומפייה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה

הבצק
  1. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערת המיקסר (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון – ראו טיפים בהמשך). מוסיפים את הסוכר והווניל.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה ומפעילים אותו במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה בכמה חלקים, ולאחר מכן את הביצה. לשים כמה שפחות - רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות של הבצק). אם הבצק יבש מדי ואינו מתאחד, יש להוסיף לו 3-1 כפות מים קרים.
  3. יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.

עיצוב העוגיות
  1. מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיבי המלית.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X50 ס"מ.
  3. מורחים את המלית על פני כל הבצק - משאירים רק שוליים דקים ללא מלית לאורך שתי הצלעות הארוכות של המלבן.
  4. מגלגלים את הבצק מצדו הארוך לרולדה מהודקת.
  5. חוצים את הרולדה במרכזה לשניים, כך שמתקבלות שתי רולדות.
  6. עוטפים כל רולדה בנייר אפייה, ומניחים במקרר ל-4 שעות (אפשר לקצר את התהליך באמצעות קירור הרולדות במקפיא – אך אז צריך להשגיח שלא יקפאו, כדי שיהיה אפשר לפרוס אותן).

האפייה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מוציאים את אחת הרולדות מהמקרר וחותכים אותה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  3. מסדרים את הפרוסות בתבנית – מקפידים שיהיה ביניהן מרווח.
  4. אופים 15-12 דקות. בתום האפייה העוגיות אמורות להיות מעט רכות: הן יתקשו לאחר הקירור. חשוב להימנע מאפיית יתר של העוגיות - כדי שלא יהיו קשות מדי, אך גם כדי לשמור על הצבע הירקרק של המלית.
  5. מצננים כדקה בתבנית, ומעבירים לצינון על רשת.
  6. פורסים ואופים באותו אופן את הרולדה השנייה.
  7. לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום.

טיפים וגיוונים

  • אפשר להחליף כרבע מכמות הפיסטוקים באגוזי מלך טחונים. עם זאת, שימוש בפיסטוקים טחונים בלבד, ללא תוספת אגוזים, יניב עוגיות במלית ירוקה יותר - וזה טעים ויפה.
  • חשוב להשתמש במרציפן איכותי, רך וטרי - חפשו מרציפן עם תאריך תפוגה רחוק ככל האפשר.
  • אפשר לטחון בקלות בבית את הפיסטוקים והסוכר לאבקה באמצעות מעבד מזון קטן או מטחנת קפה (יש לטחון כל אחד מהם בנפרד).
  • אפשר להקפיא את רולדות הבצק כשהן עטופות היטב. הפשירו אותן במקרר לפני השימוש.
  • אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון: מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערת המעבד, ומוסיפים את הסוכר והווניל. מפעילים בכמה פולסים כדי לערבב את המרכיבים. מוסיפים את החמאה והביצה, ומעבדים בעוד כמה פולסים - רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות - עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו). אם הבצק יבש מדי ואינו מתאחד, יש להוסיף לו 3-1 כפות מים קרים. יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.