המון שוקולד וכיף. עוגת פאדג' שוקולד עם מוס שוקולד לבן (צילום: נחמה שובתת)
המון שוקולד וכיף. עוגת פאדג' שוקולד עם מוס שוקולד לבן (צילום: נחמה שובתת)

את העוגה הזאת תכננתי לפרסם לפני הרבה מדי זמן. מי שעוקבים אחרי באינסטגרם בוודאי ראו שהכנתי אותה מזמן וכתבתי בלי להתבלבל: "בקרוב ב-Xnet!" איזה בקרוב... מאז הרבה מים זרמו בנהר, התמונות נותרו להן בבדידותן במצלמה ואותי פקד משבר גיל 30 המתדפק על דלתי ממש עוד רגע. ופתאום, בעודי שקועה ברחמים עצמיים - מלחמה.

"קטן עלי!" חשבתי. זכרתי את מלחמת המפרץ כחוויה מסעירה של קישוט ערכות מגן. אלא שאז הגיעה האזעקה הראשונה. רצתי בהיסטריה למקלט עמוס הג'וקים בבניין, רק כדי לגלות שהוא נעול. הדרמה עברה בשלום, ובמדרגות פגשתי את תקווה השכנה. "בפעם הבאה תדפקי לי בדלת כשיש אזעקה, תוודאי שאני שומעת", הורתה לי. נכנסתי הביתה, התקשרתי לאירית ושקענו בריכולים. לפני כן הקפדתי לבקש ממנה להדליק טלוויזיה, כדי שאם לא אשמע את האזעקה היא תוכל לראות את הכתובית המרתיעה ואני אוכל להיכנס להיסטריה ומיד אחר כך – למקלט. אירית הצייתנית אכן הדליקה טלוויזיה, גם אני הדלקתי את שלי וכאמור – שקענו בריכולים. ואז – שוב. היא הגיעה. חזקה מתמיד. האזעקה.

"קולה!!!!!" צרחתי לכלבה שלי, "בואי מהר!!!" כלבתי האהובה באה בשמחה, שכן היא לא מבדילה בין ריצה למקלט לבין טיול, ואני רצתי מיד לבית של תקווה. "תקווה!!! בואי מהר!!" צרחתי. אין תגובה. תקווה ספונה בדירתה ואני בהיסטריה, בקומה האחרונה, במקום להיות במקלט. "תקווה!!! בואי כבר!! יש אזעקה!!" צעקתי וצווחתי, הלמתי באגרופים בדלת, צלצלתי בפעמון ללא הרף ו... שקט. כלום. נוסף לכל, אף אחד אחר בבניין לא מיהר לצאת למקלט.

שוב צרחתי. צ'אנס אחרון. אם היא לא פותחת הפעם, אני טסה למקלט בלעדיה. "תקווה!!! תפתחי כבר!!" הלמתי בדלת שוב ושוב. ואז... היא פתחה. רגועה לגמרי. "מה קרה?" "בואי מהר! יש אזעקה!" אמרתי, והתחלתי לרוץ למטה במדרגות. "איזו אזעקה? אין שום אזעקה..." "יש! בואי כבר!" ואז היה שקט. לא סתם שקט... שקט מביך. אל דאגה. השקט הופר מייד על-ידי תקווה: "את מדמיינת!" אמרה, "את בלחץ, אז התחלת לדמיין אזעקות..." "דמיינתי, הא..?" אלוהים אדירים – הבנתי שהאזעקה הגיעה מהטלוויזיה. כמה מביך... חפוית ראש צעדתי לעבר דירתי, עם כלבתי המאוכזבת שהבינה שלא טיול ולא מקלט, כי אם שוב מהדורת חדשות בלתי נגמרת. ואז, ממש בכניסה לבית, תקווה דפקה את המסמר האחרון: "דרך, אגב, חמודה, פעם הבאה שיש אזעקה, שימי על עצמך משהו נורמלי. יש דקה וחצי עד שהטיל נופל. זה מספיק זמן כדי להתלבש כמו שצריך".

המומה ונבוכה מחזיונות השווא שלי ומכישלונותי האופנתיים בדרך למקלט נכנסתי הביתה, והדלת שטרקתי אחרי גרמה למתכון המעולה הזה להתרומם מהשולחן ולעוף לי ישר על הפנים. ואז נזכרתי. נקודת אור קטנה בחיי העלובים: פאדג' השוקולד שלי! זה שהכנתי כל כך מזמן וטרם טרחתי לפרסם... אז הנה הוא פה. הוא מושקע, הוא חגיגי, הוא מלא שוקולד וכיף – ומושלם לימים של שקט אמיתי.

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

לפאדג'

300 גרם שוקולד מריר (רצוי מאיכות גבוהה)

140 גרם חמאה

330 גרם (2/3 1 כוסות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

130 גרם (1 כוס פחות 1 כף) קמח

1/2 כפית מלח

אפשרותי: 5-3 כפות אגוזים קצוצים מסוכרים (ברס) או שבבי שוקולד צ'יפס מריר

למוס השוקולד הלבן

1/2 כפית (2 גרם) ג'לטין

2 כפות (30 גרם) מים קרים

250 גרם שוקולד לבן

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (30 מ"ל) חלב

לקישוט

3 דפי פילו (אם אתם מחפשים רעיונות מה לעשות עם שאר הדפים – תמצאו כמה כאן, כאן ו כאן)

50 גרם חמאה

3 כפות אבקת קקאו

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה

עוגת הפאדג'

1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.

2. ממיסים את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים )אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

3. מצננים כ-10 דקות, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

4. מוסיפים את תמצית הווניל ולאחר מכן את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב. ממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה ואחידה.

5. אם משתמשים באגוזים או בשוקולד צ'יפס – מוסיפים אותם כעת ומערבבים.

6. מוסיפים בבת אחת את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגה).

7. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים אותה לגובה אחיד.

   (צילום: נחמה שובתת)
(צילום: נחמה שובתת)

8. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. היזהרו מאפיית יתר! לא מכבים את התנור – נשתמש בו עוד רגע לאפיית הקישוט.

   (צילום: נחמה שובתת)
(צילום: נחמה שובתת)

9. מצננים היטב לפני שמזליפים על העוגה את מוס השוקולד הלבן.

קישוט השוקולד

1. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם אבקת הקקאו.

3. מניחים דף פילו אחד בתבנית ומורחים אותו בשכבה נדיבה של תערובת החמאה. הופכים את הדף ומורחים גם את צדו השני. מניחים עליו דף פילו נוסף ומורחים גם אותו בתערובת החמאה. חוזרים על הפעולה עם הדף השלישי.

   (צילום: נחמה שובתת)
(צילום: נחמה שובתת)

4. מניחים על דפי הפילו תבנית עוגה (או רינג) בקוטר קטן מזה של העוגה, ומשתמשים בה כשבלונה כדי לחתוך מהדפים עיגול בעזרת גלגלת פיצה.

   (צילום: נחמה שובתת)
(צילום: נחמה שובתת)

5. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות לפחות, עד שדפי הפילו פריכים.

6. מוציאים מהתנור, שולפים בזהירות את העיגול שחתכנו מתוך הדפים ומניחים בצד.

המוס

1. יוצקים את המים לקערה קטנה ומפזרים מעל את הג'לטין. משרים במקרר 20 דקות לפחות.

2. לאחר כ-20 דקות לפחות, ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בסיר (כמו בסעיף 2 בהכנת העוגה). במקביל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

3. מוציאים את הג'לטין המושרה מהמקרר, וממיסים אותו במיקרוגל: מחממים אותו בכל פעם 5 שניות, עד שהתערובת נמסה לחלוטין. לא מחממים יותר מ-15 שניות בסך הכל.

4. יוצקים את השוקולד הלבן המומס לתוך הקצפת, ומיד יוצקים גם את הג'לטין המומס.

5. טורפים מיד במרץ במטרפה – חשוב לעבוד קשה, כדי שהתערובת לא תתקשה.

6. מעבירים את המוס לשק זילוף ומזליפים גבעות קטנות על גבי הפאדג'. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים, להתייצבות.

   (צילום: נחמה שובתת)
(צילום: נחמה שובתת)

קישוט העוגה

1. מניחים בעדינות את דף הפילו העגול על גבי גבעות המוס.

2. גוזרים נייר לכל צורה שרוצים (לב, למשל) ומניחים את הדוגמה על גבי דף הפילו.

3. מניחים מעט אבקת סוכר במסננת קטנה ומפזרים סביב הדוגמה.

4. מסירים בזהירות את הנייר ומתענגים מנחת על המראה המפונפן.

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים - לחצו כאן