מרכיבים
תבנית אינגליש קייק קטנה
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית מחית וניל
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 2 ביצים קטנות, טרופות
- 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח תופח
- 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות חלב
- 1/4 כוס קליפות תפוז מסוכרות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, הווניל והסוכר. מקציפים כדקה.
- ממשיכים להקציף, ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים לסירוגין גם את הקמח ואת השמנת החמוצה – כשליש מהכמות של כל אחד מהמרכיבים בכל פעם. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות, כדי שהעוגה לא תהיה דחוסה).
- מקפלים את קליפות התפוז לתוך התערובת.
- שמים את החלב והקקאו בסיר קטן. מחממים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת משחה אחידה.
- מחלקים את תערובת העוגה לשניים. מערבבים את משחת הקקאו עם אחד משני החלקים.
- יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה שלא הוספנו לה קקאו. יוצקים מעליה את כל התערובת עם הקקאו, ומכסים ביתרת התערובת נטולת הקקאו. מערבבים מעט עם כף ליצירת מראה השיש.
- אופים כ-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"