עוגה בחושה אוורירית בניחוח לימון ווניל, שהיא אחותה הקטנה של הבבקה הפולנית המפורסמת. מתאימה לקטנים ולגדולים כאחד, עם כוס הקפה של הבוקר או אחר הצהריים.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ

  • 180 גרם (1/4 1 כוסות ועוד 1 כף) קמח
  • 1כפית אבקת אפייה
  • 135 גרם חמאה רכה
  • 75 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
  • 135 גרם (2/3 כוס) סוכר
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף חלב
  • קליפה מגוררת מ-3 לימונים (רק הקליפה הצהובה – בלי החלק הלבן)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אם משתמשים במיקסר ידני, מתקינים את וו ההקצפה). שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר, ומקרימים כ-2 דקות.
  4. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים והווניל.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח, ומיד לאחר שהיא נבלעת בבלילה מוסיפים גם את החלב ואת קליפת הלימון. ממשיכים לעבד עוד כמה שניות, רק עד שהבלילה אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  • המתכון באדיבות תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"