בשבועות האחרונים למדנו איך להכין שולחן מושקע למסיבה בעזרת נשיקות מרנג בצורת פרח, פופקורן ורוד ו זר מרשמלו בציפוי שוקולד לבן. השבוע מצטרפת לנבחרת הזאת הפתעה שתשמח כל רקדנית בלט קטנה: עוגיות בצורת נעלי ריקוד.

שימו לב: יש שתי אפשרויות להכנת הזיגוג – אחת עם ביצים טריות והשנייה עם אבקת חלבונים מפוסטרת. בשתי השיטות התוצאה מצוינת - השתמשו בזו שמתאימה לכם יותר.

מרכיבים (כ-6 עוגיות בינוניות-גדולות)

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא מומסת)
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח

לזיגוג (רויאל אייסינג) – אפשרות 1
  • 2 חלבונים (60 גרם)
  • כ-4 שקיות (400 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפית מיץ לימון או מים
  • טיפות אחדות של צבע מאכל ורוד
  • טיפות אחדות של תמצית פטל טבעית

לזיגוג – אפשרות 2
  • כ-1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמימים
  • 1/2 2 כפות אלבומין (אבקת חלבונים מפוסטרת – להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
  • 500 גרם אבקת סוכר
  • טיפות אחדות של צבע מאכל ורוד
  • טיפות אחדות של תמצית פטל טבעית

אופן ההכנה

העוגיות
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקס את הסוכר, החמאה, המלח והקינמון ומערבלים לקרם חלק ואוורירי.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבלים למרקם אחיד.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה, רק עד שנוצר בצק (עיבוד יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
  4. משטחים את הבצק, עוטפים בפלסטיק נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים.
  5. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 4-3 מ"מ, וקורצים ממנו עוגיות בצורת נעל בלט (אפשר לצייר את הצורה מראש על פיסת קרטון, ולעבוד לפי השבלונה המאולתרת).
  6. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים את הבצק בקצה הנעל (באזור הקרסול) – בהמשך נשחיל דרך החור סרט סאטן. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר, עד שהבצק מתקשה שוב.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אופים את העוגיות כ־15 דקות, עד הזהבה קלה. בזמן האפייה החור עלול להיסתם – אם זה קורה מוציאים את התבנית, מחוררים שוב ומחזירים לתנור.
  9. מצננים לטמפרטורת החדר.

הזיגוג - אפשרות 1
  1. שמים בקערה את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומערבבים לקרם חלק. הזיגוג נמצא בדרגת הסמיכות הנכונה כאשר מזלפים פס ממנו על פני הזיגוג שבקערה, והוא שוקע בתוך 10 שניות. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים לו מיץ לימון (או מים), ואם הוא דליל מדי מוסיפים עוד אבקת סוכר.
  2. כשמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה מעבירים מעט מהקרם לקערית (הוא ישמש לציור קווי המתאר הלבנים). מוסיפים את צבע המאכל ותמצית הטעם לזיגוג שבקערה הגדולה, ומערבבים.
  3. אם לא משתמשים בזיגוג מיד לאחר הכנתו מאחסנים אותו במקרר כשהוא מכוסה היטב (כדי שלא יתייבש). לפני השימוש מערבלים את הקרם הקר 3-2 דקות, כדי לרככו.

הזיגוג - אפשרות 2
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את האלבומין ומתחילים לעבד במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהאבקה נמסה ולא נותרים גושים.
  2. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, ומערבלים לקרם חלק. ממשיכים לערבל 10 דקות במהירות בינונית.
  3. הזיגוג נמצא בדרגת הסמיכות הנכונה כאשר מזלפים פס ממנו על פני הזיגוג שבקערה, והוא שוקע בתוך 10 שניות. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים לו מיץ לימון (או מים), ואם הוא דליל מדי מוסיפים עוד אבקת סוכר.
  4. כשמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה מעבירים מעט מהקרם לקערית (הוא ישמש לציור קווי המתאר הלבנים והסרטים). מוסיפים את צבע המאכל ותמצית הטעם לזיגוג שבקערת המיקסר, ומערבבים.
  5. אם לא משתמשים בזיגוג מיד לאחר הכנתו מאחסנים אותו במקרר כשהוא מכוסה היטב (כדי שלא יתייבש). לפני השימוש מערבלים את הקרם הקר 3-2 דקות, כדי לרככו.

עיטור העוגיות
  1. באמצעות הזיגוג הלבן מזלפים על העוגיות את הקו התוחם של נעלי הבלט (כמו בתמונה).
  2. מדללים את הזיגוג הוורוד (בעזרת מיץ לימון או מים) וממלאים את החלל שבין הקווים התוחמים. מניחים את העוגיות באוויר הפתוח עד שהזיגוג מתייבש ומתקשה.
  3. מציירים בעזרת הזיגוג הלבן סרט בקשירת פרפר (כמו בתמונה).
  4. מאחסנים את העוגיות בקופסה אטומה מלחות עד להגשה.
  5. לפני ההגשה, משחילים דרך החור שבעוגיות סרטי סאטן ורודים.