את החיבה לדובדבנים רכשתי בשנים האחרונות, וכשמשדכים אותם למרציפן מקבלים שילוב מנצח. אני אוהב להשתמש בדובדבנים טריים כשהם בעונה, אך אם אין אותם בנמצא אני מחליף אותם בדובדבני אמרנה ארומטיים.

ואם אתם רוצים להשקיע - לחצו על הקישור הבא כדי ללמוד איך מכינים מרציפן תוצרת בית.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

  • 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם מרציפן
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 ביצים קטנות
  • 75 גרם (כ-1/2 כוס) דובדבנים טריים או קפואים שהופשרו או משומרים (רצוי מזן אמרנה האיטלקי)
  • 75 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה והמרציפן ומתחילים לעבד. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מוסיפים את גרידת התפוז ולאחר מכן את הביצים, בזו אחר זו.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יהפוך את העוגה לקשה ודחוסה).
  5. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים קלות.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעליה את השקדים.
  7. אופים כ-50 דקות.