בדרך כלל אנו פותחים את הכתבות שבמדור בכמה משפטים המתארים את מעלותיו של הירק שעל הפרק. אבל הפעם, ברשותכם, נשב בשקט בצד - ונעניק את זכות הדיבור לתשדיר השירות של מועצת הירקות, אי שם משנות ה-80:

הסלט משתולל, הנוגס מתפעל. תשדיר שירות לפלפל (ואם תמשיכו לצפות, תגלו תשדירים לשלל ירקות נוספים!)

ואחרי שהשכלנו - ולפני המתכונים - כמה טיפים לקנייה והכנה בסיסית של פלפלים:

  • לא חשוב מה צבעו של הפלפל שאתם רוכשים – חשוב שצבעו יהיה בוהק וקליפתו תהיה קשה, חלקה ונטולת פגמים. אם הפלפל מקומט – השאירו אותו בחנות.
  • יש לאחסן את הפלפלים במקרר, בתוך שקית סגורה.
  • קליית פלפלים בתנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה. רצוי להפוך אותם מדי פעם. מעבירים את הפלפלים החמים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם ומנקים מזרעים.
  • קליית פלפלים על האש: פורשים נייר אלומיניום על הכיריים, כדי שלא יתלכלכו. קולים את הפלפלים על אש ישירה כ-4-3 דקות מכל צד, עד שקליפתם משחירה והם מתרככים. מעבירים את הפלפלים החמים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם ומנקים מזרעים.

סלט פלפלים קטנים

מרכיבים (4 מנות)

  • 10 פלפלים מתוקים קטנים אדומים
  • 10 פלפלים מתוקים קטנים ירוקים
  • עלים מ-2 ענפי אורגנו טריים
  • 10 עגבניות שרי (רצוי צהובות), חצויות
  • 1 קופסה קטנה של פילה אנשובי
  • 4 פרוסות לחם איכותי
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. משמנים קלות את הפלפלים, ומניחים בתבנית. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהפלפלים מתרככים. מקררים ומקלפים בזהירות, כדי שהפלפלים יישארו שלמים.
  3. בזמן שהפלפלים נקלים חותכים את פרוסות הלחם לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ, ומשמנים אותן קלות. לאחר שמוציאים את הפלפלים מהתנור מכניסים במקומם את הלחם. קולים כ-5 דקות, עד שהקוביות מזהיבות.
  4. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומערבבים. מתבלים במלח ובשמן זית ומגישים.

גיוון

  • אפשר להוסיף לסלט גבינה: פטה, בולגרית או סנט-מור.

תבשיל פלפלים עם נקניקיות צ'וריסו

מרכיבים (4 מנות)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 פלפלים צהובים גדולים, פרוסים לאורכם לרצועות דקות
  • 5 פלפלים אדומים גדולים פרוסים לרצועות דקות לאורך
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות או 5-4 עגבניות טריות מרוסקות
  • כ-20 עלי בזיליקום
  • 8 נקניקיות צ'וריסו איכותיות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הפלפלים והשום, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית-נמוכה.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ועלי הבזיליקום ומבשלים 10 דקות נוספות.
  3. מוסיפים לתבשיל את הנקניקיות ומבשלים 10 דקות נוספות.
  4. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

ממרח פלפלים ממכר

ממרח נפלא שיכול לשמש כמעט לכל דבר – מהעשרת כריכים ועד לתיבול עופות ודגים.

מרכיבים
  • 8 פלפלים אדומים גדולים
  • 1 כוס של עגבניות מיובשות
  • 2 שיני שום
  • כ-10 עלי בזיליקום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה
  1. קולים את הפלפלים או שורפים על להבה גלויה. בתנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה. רצוי להפוך אותם מדי פעם. על האש: פורשים נייר אלומיניום על הכיריים, כדי שלא יתלכלכו. קולים את הפלפלים על אש ישירה כ-4-3 דקות מכל צד, עד שקליפתם משחירה והם מתרככים.
  2. מעבירים את הפלפלים החמים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם ומנקים מזרעים.
  3. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לממרח אחיד. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
  4. מאחסנים בכלי אטום – הממרח יישמר במקרר כשבועיים.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות