עוגיות פרמזן

מתכון של תומר כבירי, ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים".

מרכיבים (כ-70 עוגיות)

  • 190 גרם (1 1/3 כוסות) קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • קורט מלח
  • קורט צ'ילי גרוס
  • קורט פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 ביצה

לציפוי

  • 1 ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, הגבינות והתבלינים, ומערבלים במהירות נמוכה כדקה.
  2. מוסיפים את הביצה, ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק גליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בפלסטיק נצמד ומקפיאים כשעה.
  4. מורחים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים בשומשום לבן. מקפיאים 30 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  6. חותכים את הגליל הקפוא לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים את הפרוסות בתבניות.
  7. אופים 20-18 דקות. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.

חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמנייה

מתכון של עידית חייט, מתוך "לאשה".

מרכיבים ( כ-110 חטיפים בגודל 5X3.5 ס"מ)

לבצק

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח (או כמות זהה של קמח רגיל‭2 +‬ כפיות אבקת אפייה)
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם גבינה צהובה, מסוג אחד או יותר, מגוררת דק (למשל, תערובת של צ'דר ופרמזן)
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 200 גרם חמאה, מעט קרה (שהוצאה מהמקרר אבל לא התרככה לגמרי לטמפרטורת החדר)
  • 2 חלמונים

להברשה

  • 2 חלבונים, טרופים קלות

לזרייה

  • כ־100 גרם גרעיני חמנייה קלופים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-3 גושים שווים (כך יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק).
  4. מרדדים גוש בצק אחד לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו מלבנים בגודל 3.5X5 ס"מ או עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ.
  5. מעבירים את הריבועים או העיגולים לתבנית, מורחים בחלבונים הטרופים ומפזרים מעט גרעיני חמנייה.
  6. אופים כ-16 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים. מגישים מיד.

מאפינס גבינות וזיתי קלמטה

מתכון של עמית דונסקוי, מתוך "לאשה".

מרכיבים (15 יחידות בתבנית שקעים)

  • ‭1 1/2‬ כוסות (210‬ גרם) קמח תופח
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל לבן
  • 2 ביצים ‭
  • 1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן ‭
  • 2/3‬ כוס (160‬ מ"ל) חלב
  • 125 גרם גבינה לבנה ‭9%‬ שומן ‭
  • 1/4‬ כוס גבינה בולגרית מגוררת ‭
  • 1/2‬ כוס זיתי קלמטה, מגולענים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  2. שמים בקערה את הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, החלב ושתי הגבינות, ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את תערובת הגבינות אל קערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. מוסיפים את הזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
  6. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
  7. מגישים חם.

גיוון

  • רצוי להגיש את המאפינס לצד יוגורט מתובל: מערבבים 2 גביעי יוגורט, 1 צרור שמיר קצוץ, 1 שן שום קלופה וקצוצה, קליפה מגוררת מלימון אחד, מלח ופלפל שחור.

עוגיות אגוזי לוז ופקאן סיני

מתכון של תומר כבירי, ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים".

מרכיבים (כ-60 עוגיות)

  • 130 גרם (כ-1/2 1 כוסות) אגוזי לוז
  • 100 גרם ( 3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 120 גרם חלבון (3 חלבונים)
  • 40 גרם (2 כפות) סוכר
  • 50 גרם אגוזי פקאן סיניים, שבורים לחתיכות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  3. טוחנים במעבד מזון את אגוזי הלוז ואבקת הסוכר עד שמתקבלת אבקה.
  4. שמים את החלבון בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות נמוכה. מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  5. מקפלים את תערובת האגוזים לחלבון המוקצף.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף מזלפים בתבנית עיגולים בקוטר של 4 ס"מ.
  7. מפזרים את אגוזי הפקאן על העוגיות.
  8. אופים כ-20 דקות.

עוגיות שקדים

מתכון של בן עמי ברתיני-שביט, מתוך "לאשה".

מרכיבים (כ-40 עוגיות)

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (80 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, תמצית הווניל, הליקר, הסוכר והשקדים ומקציפים היטב עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית לבצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בידיים ומניחים אותם בתבניות. לחלופין, אפשר להזליף את הבצק בתבניות באמצעות שקית זילוף.
  4. אופים 10 דקות, עד הזהבה. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  5. מצננים ומגישים.

עוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון של נעמה רן, מתוך "לאשה".

מרכיבים (40 עוגיות)

  • ‭2 1/4‬ כוסות ‭315)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר חום
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‬1/2 1 - 2 כוסות ‭400-300)‬ גרם) שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. שמים במכל מעבד המזון או בקערת המערבל את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן ומקציפים לקרם אוורירי, מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל וטורפים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים ידנית, רק עד שהמרכיבים מתאחדים ולא יותר. מוסיפים את השוקולד ומערבבים ידנית, רק עד שהוא נטמע בעיסה באופן אחיד. מאחסנים במקרר למשך כשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. יוצרים מהעיסה, בעזרת הידיים או בכף גלידה, כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים בתבניות במרווחים של ‭5-4‬ ס"מ. אופים כ-15 דקות עד ששולי העוגיות זהובים. העוגיות יוצאות מהתנור רכות ומתקשות לאחר הצינון. מצננים ומגישים.