המתכון באדיבות ארז שבו, שף ובעלים של מסעדת "כרמא" בעין כרם.
מרכיבים (4 מנות)
- 500 גרם תפוחי אדמה (רצוי להשתמש בזן דזירה בעל הקליפה האדומה – הוא מכיל פחות מים, כך שהצ'יפס יהיו יותר פריכים)
- 600 גרם פילה דג קוד או בורי, ללא עצמות
- 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
- 1 ביצה
- 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) מים קרים
- קורט מלח
- 50 גרם (כ-1/2 כוס) שקדים פרוסים
- 250 גרם פירורי לחם
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לאורכם לשמיניות. מעבירים לקערה מלאה במי קרח ומשרים כחצי שעה (ההשריה תיצור צ'יפס יותר פריכים).
- שמים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מכינים את תערובת הציפוי: מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית. מוסיפים את השקדים וקולים אותם, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מזהיבים. שמים את השקדים בקערה עם שאר מרכיבי הציפוי ומערבבים.
- מחממים בסיר או בצ'יפסר שמן עמוק (טמפרטורת הטיגון האידיאלית היא 180 מעלות).
- טובלים את נתחי הפילה בבלילה, ולאחר מכן בציפוי. מניחים בזהירות בשמן הלוהט ומטגנים כ-3 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים את פלחי תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים היטב במגבת (רגילה או מנייר). מטגנים כמה דקות, עד שהצ'יפס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
- מגישים מיד.