כפי שאתם בוודאי יודעים, פופקורן ורוד, לצד כוס "שמפניה" ממיץ פטל, הוא מהמאכלים האהובים ביותר על בלרינות קטנות. נתחיל במתכון להכנת הפופקורן הוורוד, שהוא בעצם פופקורן בטעם פטל או תות – ובפעם הבאה נסביר איך יוצרים שולחן בלרינות באמצעות כמה אביזרים פשוטים.
פופקורן ורוד
מרכיבים (תבנית תנור)- 60 מ"ל שמן
- 1/3 כוס (60 גרם) גרעיני תירס
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות (66 גרם) סירופ תירס או דבש
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 אריזה (85 גרם) אבקת ג'לי פטל (לצבע פוקסיה) או ג'לי תות (לצבע ורוד בהיר)
- מכינים פופקורן רגיל: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את גרעיני התירס, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד שמפסיקים לשמוע את הגרעינים מתפוצצים. מכבים את להבת הכיריים, מסירים את הכיסוי ומניחים לפופקורן להצטנן.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשטחים בה את הפופקורן.
- שמים בסיר קטן את החמאה, סירופ התירס, הסוכר ואבקת הג'לטין. מבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות, ויוצקים על הפופקורן (זה בסדר אם הפופקורן אינו מתכסה באופן אחיד).
- אופים את הפופקורן המצופה 10 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר. אם לא מגישים מיד שומרים בקופסה אטומה היטב.
- הכותבות הן בעלות חברת פטי גאטו, המתמחה בהפקת מסיבות קונספט מתוקות. לחצו כאן לאתר
. לעמוד הפייסבוק של פטי גאטו – לחצו כאן