מאגר המתכונים > עוגות ומאפים
דירוג גולשים (7):
3.5
דרג:
מטבח: אירופי
דרגת קושי: קל
- 180 גרם (1/4 1 כוסות) קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה, מנופה
- 1/2 חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
- 160 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר לבן
- 5-4 כפות אבקת קקאו, מנופה
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ בסכין חדה
- 1/2 1 בננות קלופות (כ-180 גרם), מעוכות למחית באמצעות מזלג
- שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, שתיים מהן מופרדות לחלמונים ולחלבונים
- מאה מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן רגיל, קנולה למשל
- 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) חלב
- תבנית מוארכת קטנה מרופדת בנייר אפייה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר, הקקאו והשוקולד.
- בקערה שנייה מערבבים את מחית הבננות, ביצה שלמה ושני החלמונים. מוסיפים את השמן והחלב וטורפים באמצעות מטרפה ידנית.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים אותם במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף מוצק.
- יוצקים את התערובת הנוזלית לתוך תערובת המרכיבים היבשים, ובוחשים קצרות – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (בחישה ארוכה מדי תפעיל את הגלוטן שבקמח, ותגרום לעוגה להיות קשה ודחוסה).
- מוסיפים לתערובת כרבע מכמות קצף החלבונים ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה.
- אופים שעה עד שעה ורבע, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להצטנן לפני החיתוך.
- העוגה ניתנת להקפאה: פורסים אותה, מניחים בין הפרוסות נייר סנדוויץ' או נייר אפייה (כדי שלא יידבקו זו לזו) ומאחסנים במקפיא בכלי אטום. ההפשרה מהירה: פשוט מוציאים את הפרוסה מהמקפיא כמה דקות לפני שרוצים לאכול אותה.
- מתכונים בדוקים נוספים של חני הראל – בבלוג "לימון וג'ינג'ר"
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content