חברתי חגית סיפרה לי לאחרונה על סעודה שהיא מארגנת לכבוד בר המצווה של בנה, וכשראתה שאני מסתקרנת במיוחד לגבי תבשיל פטריות ואפונה שהיא מתכוונת להגיש על יד האורז - היא מיד מסרה לי את המתכון. כשהכנתי את התבשיל לא התאכזבתי: כולם בבית אהבו אותו, וגם אני.

מרכיבים

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 400 גרם (1/2 שקית) אפונה קפואה (אני השתמשתי באפונה עדינה)
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות או 1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות, מסוננת מנוזלים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת, ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 10 דקות על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את האפונה ואבקת המרק, ומערבבים. מוסיפים מים רק עד לכיסוי האפונה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.