באדיבות השף ליאוניד גיטלין ממסעדת מיטבול בראשון לציון.

מרכיבים

  • 1 ק"ג נתחי פרגית, חתוכים לקוביות

למרינדה
  • 100 גרם (5 כפות) דבש
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) רוטב סויה
  • 1/2 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 3-2 שיני שום קצוצות
  • 1/2כף פלפל לבן טחון
  • 1 כפית פלפל שטה טחון
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן סויה

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב,למעט השמן. מפעילים את המעבד ומוסיפים לאט את השמן. ממשיכים לעבד עד שמתקבל רוטב אחיד.
  2. שמים את נתחי הפרגית בתבנית או בקערה שטוחה. יוצקים עליהם את המרינדה ומערבבים. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-24 שעות.
  3. משפדים את נתחי הפרגית על שיפודים.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל. מסדרים את השיפודים בתבנית ומכניסים למדף האמצעי בתנור. צולים 15-10 דקות, כשמדי כמה דקות הופכים את השיפודים.

טיפ

  • אפשר כמובן לצלות את השיפודים גם על האש: צולים 3-2 דקות, הופכים וצולים 3-2 דקות נוספות.