המתכונים באדיבות מירי ארזי, הבעלים של קייטרינג "מתוקה Room Service".
מוס סלמון
מרכיבים- 2 כפות מים קרים
- 1/2 1 כפיות ג'לטין
- 500 גרם סלמון
- 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כפית חרדל ללא גרגירים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- תבנית בנפח 600-500 מ"ל, רצוי מסיליקון – למשל, תבנית בגודל 15X15 ס"מ ובעומק 3 ס"מ או תבנית אינגליש קייק קטנה
- שמים את המים בקערית ובוזקים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר ל-15 דקות לפחות.
- מאדים או צולים את הסלמון. לאידוי: מניחים את הסלמון בסיר אידוי ומאדים כ-15 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. לצלייה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלמון היטב בנייר אלומיניום וצולים 20-15 דקות.
- מצננים את הסלמון לטמפרטורת החדר.
- מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי - זה בסדר). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל ובוחשים. אם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.
- שמים במעבד המזון את הסלמון, החמאה והחרדל, וטוחנים לתערובת חלקה.
- מוסיפים את השמנת והג'לטין המומס ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- אם משתמשים בתבנית שאינה עשויה מסיליקון מרפדים אותה בפלסטיק נצמד. דואגים ששולי יריעת הפלסטיק יבלטו מעבר לשפת התבנית.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים בפלסטיק נצמד.
- מניחים במקפיא ל-24 שעות לפחות.
- שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים את המוס בזהירות על כלי הגשה ומסירים את הניילון.
מוס טונה
מרכיבים- 2 כפות מים קרים
- 2 כפיות ג'לטין
- 2 קופסאות שימורים של טונה במים
- 2 פילטים של אנשובי
- 1 כף חזרת (רצוי לבנה)
- 1 כף מיונז
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 בצל
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
- תבנית בנפח כ-700 מ"ל, רצוי מסיליקון – למשל, תבנית אינגליש קייק בגודל 10X24 ס"מ
- שמים את המים בקערית ובוזקים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר ל-15 דקות לפחות.
- מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי - זה בסדר). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל ובוחשים. אם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.
- שמים במעבד המזון את כל המרכיבים, למעט השמנת המתוקה והג'לטין. טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה והג'לטין ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- אם משתמשים בתבנית שאינה עשויה מסיליקון מרפדים אותה בפלסטיק נצמד. דואגים ששולי יריעת הפלסטיק יבלטו מעבר לשפת התבנית.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים בפלסטיק נצמד.
- מניחים במקפיא ל-24 שעות לפחות.
- שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים את המוס בזהירות על כלי הגשה ומסירים את הניילון.
מוס גבינה ועירית
מרכיבים- 2 כפות מים קרים
- 1/2 1 כפיות ג'לטין
- 1 גליל גבינת עזים ("פרומעז" או גבינה דומה)
- 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 צרור עירית קצוץ
כלים
- תבנית בנפח 600-500 מ"ל, רצוי מסיליקון – למשל, תבנית בגודל 15X15 ס"מ ובעומק 3 ס"מ או תבנית אינגליש קייק קטנה
אופן ההכנה
- שמים את המים בקערית ובוזקים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר ל-15 דקות לפחות.
- מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי - זה בסדר). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל ובוחשים. אם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.
- שמים במעבד המזון את הגבינה והחמאה, וטוחנים לתערובת חלקה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה והג'לטין ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את העירית ומערבבים ידנית.
- אם משתמשים בתבנית שאינה עשויה מסיליקון מרפדים אותה בפלסטיק נצמד. דואגים ששולי יריעת הפלסטיק יבלטו מעבר לשפת התבנית.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים בפלסטיק נצמד.
- מניחים במקפיא ל-24 שעות לפחות.
- שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים את המוס בזהירות על כלי הגשה ומסירים את הניילון.