המתכונים באדיבות מירי ארזי, הבעלים של קייטרינג "מתוקה Room Service".

מוס סלמון

מרכיבים
  • 2 כפות מים קרים
  • 1/2 1 כפיות ג'לטין
  • 500 גרם סלמון
  • 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית חרדל ללא גרגירים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

כלים
  • תבנית בנפח 600-500 מ"ל, רצוי מסיליקון – למשל, תבנית בגודל 15X15 ס"מ ובעומק 3 ס"מ או תבנית אינגליש קייק קטנה

אופן ההכנה
  1. שמים את המים בקערית ובוזקים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר ל-15 דקות לפחות.
  2. מאדים או צולים את הסלמון. לאידוי: מניחים את הסלמון בסיר אידוי ומאדים כ-15 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. לצלייה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. עוטפים את הסלמון היטב בנייר אלומיניום וצולים 20-15 דקות.
  3. מצננים את הסלמון לטמפרטורת החדר.
  4. מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי - זה בסדר). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל ובוחשים. אם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.
  5. שמים במעבד המזון את הסלמון, החמאה והחרדל, וטוחנים לתערובת חלקה.
  6. מוסיפים את השמנת והג'לטין המומס ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  7. אם משתמשים בתבנית שאינה עשויה מסיליקון מרפדים אותה בפלסטיק נצמד. דואגים ששולי יריעת הפלסטיק יבלטו מעבר לשפת התבנית.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים בפלסטיק נצמד.
  9. מניחים במקפיא ל-24 שעות לפחות.
  10. שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים את המוס בזהירות על כלי הגשה ומסירים את הניילון.

מוס טונה

מרכיבים
  • 2 כפות מים קרים
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 2 קופסאות שימורים של טונה במים
  • 2 פילטים של אנשובי
  • 1 כף חזרת (רצוי לבנה)
  • 1 כף מיונז
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 בצל
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה

כלים
  • תבנית בנפח כ-700 מ"ל, רצוי מסיליקון – למשל, תבנית אינגליש קייק בגודל 10X24 ס"מ

אופן ההכנה
  1. שמים את המים בקערית ובוזקים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר ל-15 דקות לפחות.
  2. מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי - זה בסדר). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל ובוחשים. אם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.
  3. שמים במעבד המזון את כל המרכיבים, למעט השמנת המתוקה והג'לטין. טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה והג'לטין ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. אם משתמשים בתבנית שאינה עשויה מסיליקון מרפדים אותה בפלסטיק נצמד. דואגים ששולי יריעת הפלסטיק יבלטו מעבר לשפת התבנית.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים בפלסטיק נצמד.
  7. מניחים במקפיא ל-24 שעות לפחות.
  8. שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים את המוס בזהירות על כלי הגשה ומסירים את הניילון.

מוס גבינה ועירית

מרכיבים
  • 2 כפות מים קרים
  • 1/2 1 כפיות ג'לטין
  • 1 גליל גבינת עזים ("פרומעז" או גבינה דומה)
  • 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 צרור עירית קצוץ

כלים

  • תבנית בנפח 600-500 מ"ל, רצוי מסיליקון – למשל, תבנית בגודל 15X15 ס"מ ובעומק 3 ס"מ או תבנית אינגליש קייק קטנה

אופן ההכנה

  1. שמים את המים בקערית ובוזקים עליהם את הג'לטין. מניחים במקרר ל-15 דקות לפחות.
  2. מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי - זה בסדר). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל ובוחשים. אם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.
  3. שמים במעבד המזון את הגבינה והחמאה, וטוחנים לתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה והג'לטין ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את העירית ומערבבים ידנית.
  6. אם משתמשים בתבנית שאינה עשויה מסיליקון מרפדים אותה בפלסטיק נצמד. דואגים ששולי יריעת הפלסטיק יבלטו מעבר לשפת התבנית.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים בפלסטיק נצמד.
  8. מניחים במקפיא ל-24 שעות לפחות.
  9. שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהמקפיא, הופכים את המוס בזהירות על כלי הגשה ומסירים את הניילון.