סלט פסטה טעים בלי סיבוכים (צילום: מגי סיון)
סלט פסטה טעים בלי סיבוכים (צילום: מגי סיון)

לפני הרבה שנים, לא נעים לי להגיד כמה, אכלתי לראשונה אצל "אורנה ואלה" שבתל אביב סלט מעולה. מיד כשחזרתי הביתה אמרתי "פחחחח, גם אני יכולה" - והכנתי את הסלט הרצוף בזה.

שנים רבות הכנתי את הסלט הזה וקראתי לו ביני לביני "הסלט של אורנה ואלה". חייתי באשליה ששכפלתי את הסלט ההוא אחד לאחד. ואז קיבלתי במתנה את ספר הבישול של שתי הבחורות המוכשרות. ישר פתחתי, דפדפתי וחיפשתי הסלט - וכשהגעתי אליו נפער פי בתדהמה: הן הצליחו לסבך אותו כל כך שבקושי זיהיתי אותו. להכין עגבניות מיובשות, לבד, אצלי במטבח? באמת? וכל כך הרבה מרכיבים - עשרה בערך, לא כולל העגבניות: אנשובי, צ'ילי, סוכר חום ועוד. פשוט בלתי ניתן להכנה.

אז הנה הסלט המקורי שלי, מותאם בשלמות לשיטת השלוש-חמש:

מתכונים מהירים נוספים של מגי סיון:

פשטידת בצל עם פטנט

סלט צבעוני משלושה מרכיבים בלבד

עוף בשמן זית, סויה וטריאקי

מרכיבים

1 חבילה פסטה טריקולור (פסטה בשלושה צבעים)

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן זית

עלים משלושה גבעולי בזיליקום

גוש של 250 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, או פטה 5%, או פטה עזים 5% (הכי טעים)

מעט פלפל שחור גרוס (אני לא ממליחה, כי הגבינה כבר מלוחה)

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים מעט. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת חותכים גס את העגבניות ועלי הבזיליקום, וחותכים את הגבינה לקוביות קטנות. מוסיפים לקערת הפסטה יחד עם השמן שבו היו מושרות העגבניות.

3. מתבלים בפלפל, מערבבים ומצננים.

הסלט טעים מאוד גם לאחר כמה ימים במקרר.