הבצק של הבייגלה פשוט להכנה, והטריק היחיד הוא יצירת האליפסה. אל תנסו להפוך את הבייגלה לפרווה באמצעות המרת החלב במים, מאחר שהחלב נותן לבייגלה את המרקם הרך שלו.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- פרעצל תוצרת בית: כמו במאפייה מקצועית
מרכיבים (5 בייגלך)
לבצק- 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) חלב
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- זעתר
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק. לשים 8-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ואחיד.
מכסים את הקערה בשקית ניילון או במגבת לחה, ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בקיץ זה ייקח צ'יק צ'ק, בחורף קצת יותר).
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח קלות, ומחלקים אותו לחמישה חלקים שווים בגודלם. מעצבים כל חלק לכדור: תופסים את הבצק בשתי הידיים; מותחים בעדינות את חלקו העליון של הבצק באמצעות כריות כף היד, ומקפלים אותו כלפי מטה.
מסובבים את הבצק ב-90 מעלות וחוזרים על הפעולה.
חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים, כשבכל פעם מסובבים את הבצק - עד שנוצר כדור חלק ואחיד בגודלו. מניחים את הכדור על משטח מקומח קלות ופוחסים אותו לדיסקה. בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז הכדור.
מתחילים להרחיב בעדינות את החור באמצעות שתי אצבעות משתי הידיים – נזהרים שלא לקרוע את הבצק.
בשלב הזה אפשר להכניס את האצבע המורה לתוך החור ולהתחיל לגלגל את הבייגלה על האצבע, תוך כדי הגדלת החור. כשהבייגלה מספיק גדול, אפשר להמשיך לגלגל אותו על הידיים.
כשהבייגלה הגיע לגודל הרצוי מניחים אותו בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים את התבנית בשקית ניילון או במגבת לחה, כדי למנוע את ייבוש הבצק. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו, ובינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
לאחר ההתפחה השנייה מברישים את הבייגלה בביצה טרופה ובוזקים עליו שומשום.
אופים את הבייגלה 15-13 דקות, עד שהוא מקבל צבע זהוב. מצננים על רשת.
רצוי מאוד לאכול את הבייגלה באותו היום או להקפיא אותו מיד לאחר הצינון.