עוד מתכונים בווידאו - בבלוג נחמה שובתת.
מרכיבים
לקציצות
- 500 גרם עוף טחון
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה (או תבלין עוף)
- מלח
- פלפל שחור
- אפשרות: 1/2 כוס מי סודה
- 2 כפות שמן או 1/4 כוס מים, למי שרוצה להימנע מטיגון בשמן
- 1 בצל חתוך לפרוסות
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מיץ מלימון אחד
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים קציצות אווריריות במיוחד – אפשר להוסיף לתערובת 1/2 כוס מי סודה ולערבב היטב.
- שמים 2 כפות שמן בסיר רחב ככל האפשר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה. שימו לב: אפשר להחליף את השמן ב-1/4 כוס מים – אם עושים זאת חשוב להקפיד לבחוש ולראות איך לאט לאט הבצל הופך לשקוף ויפה.
- מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי הרוטב, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה עדינה.
- בינתיים יוצרים קציצות אחידות בגודלן. כשהרוטב רותח שמים את הקציצות בסיר זו לצד זו.
- סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות על אש בינונית בלי לגעת בקציצות או להזיז אותן.
- מערבבים את הקציצות בעדינות, כך שיצופו ברוטב, ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 30 דקות. אפשר לבחוש מדי פעם. אם הרוטב מצטמצם מדי אפשר להוסיף מעט מים.