נכון שבא לכם לחם עכשיו? משהו חם וממלא, פריך מבחוץ ורך ומתקתק מבפנים...

אה הא! אני לגמרי קולטת אתכם. יש לי כישרון כזה, אני סוג של קוראת בקפה. רק שהיום אנחנו נכין לחם עם קוואקר, אז נקרא לזה קוראת בקוואקר. נראה לי שזה הגיוני באותה מידה. יש גרגירים, אפשר לנענע אותם בכוס, לעשות פרצוף מבועת ולאיים על לקוחותיך במשהו עמום כמו "אני רואה כאב בעתיד שלך" או "אתה הולך להידרס מחר ב-10:42 בבוקר על ידי פורד פוקוס שנת 2006 יד ראשונה מרופא".

מה אתם אומרים? שאשקול הסבת מקצוע?

עכשיו, אחרי שקישקשתי לכם קצת יותר מדי בשכל, נעבור ללחם הקוואקר. לחמים עם שמרים אתם מכירים: לישה, תפיחה וכל הג'ז הזה שגורם לשמרים לפלוט פחמן דו-חמצני שמתפיח את הלחם. לחם מהיר, לעומת זאת, מותפח באמצעות תגובה כימית: אבקת אפייה ו/או סודה לשתייה שמגיבים עם מרכיבי הבצק (מים ו/או מרכיבים חומציים) ופולטים פחמן דו חמצני. בדיוק אותו המכניזם שפועל כשאתם אופים עוגה בחושה או מאפינס.

לחם מהיר נשמר פחות טוב מאשר לחם שמרים. עדיף לאכול אותו באותו יום, גג יום למחרת. אבל אם אתם מחפשים מאפה מהיר וטעים לארוחת ערב, או פינוק טרי וריחני לפיקניק ספונטני, לחמים מהירים הם חבריכם הטובים ביותר: מערבבים את המרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים, מערבבים פנימה תוספות - והופ לתנור.

המתכון של היום מבוסס על קמח מלא וקוואקר, עם מעט פירות יבשים לתוספת עניין ולהמתקה קלה. הוא בריא למדי, אבל עדיין מצליח להיות מאוד טעים - במיוחד כשהוא מוגש בפרוסות עבות וחמימות, מרוחות בחמאה.

עוד בערוץ האוכל של Xnet

לחם מהיר עם שיבולת שועל ופירות יבשים

מבוסס על: המתכון הזה מהאתר allrecipes עם שינויים קלים שלי

עלות: כ-5 שקלים

כמות: 1 כיכר בגודל של תבנית אינגליש קייק

מרכיבים
  • 1 כוס פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (עם פתיתים קטנים יחסית ולא שלמים. אפשר גם להשתמש בשיבולת שועל רגילה ולטחון אותה במעבד מזון במשך כמה עשרות שניות)
  • 1 כוס קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 כפות סילאן
  • כ-1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני השתמשתי ב-2 תאנים, 2 תמרים ו-2 משמשים)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החלב, השמן והסילאן, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  3. מקפלים פנימה בעדינות את הפירות היבשים הקצוצים, ומעבירים את הבצק לתבנית.
  4. אופים כ-25 דקות, עד שהלחם זהוב ותפוח.