נכון שבא לכם לחם עכשיו? משהו חם וממלא, פריך מבחוץ ורך ומתקתק מבפנים...
המתכון של היום מבוסס על קמח מלא וקוואקר, עם מעט פירות יבשים לתוספת עניין ולהמתקה קלה. הוא בריא למדי, אבל עדיין מצליח להיות מאוד טעים - במיוחד כשהוא מוגש בפרוסות עבות וחמימות, מרוחות בחמאה.
עוד בערוץ האוכל של Xnet
- עוגת השמרים שמשגעת את הרשת
- חטיפי שניצל אפויים עם ציפוי דל שומן
לחם מהיר עם שיבולת שועל ופירות יבשים
מבוסס על: המתכון הזה מהאתר allrecipes עם שינויים קלים שלי
עלות: כ-5 שקלים
כמות: 1 כיכר בגודל של תבנית אינגליש קייק
מרכיבים- 1 כוס פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (עם פתיתים קטנים יחסית ולא שלמים. אפשר גם להשתמש בשיבולת שועל רגילה ולטחון אותה במעבד מזון במשך כמה עשרות שניות)
- 1 כוס קמח מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן
- 1/2 1 כפות סילאן
- כ-1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני השתמשתי ב-2 תאנים, 2 תמרים ו-2 משמשים)
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החלב, השמן והסילאן, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
- מקפלים פנימה בעדינות את הפירות היבשים הקצוצים, ומעבירים את הבצק לתבנית.
- אופים כ-25 דקות, עד שהלחם זהוב ותפוח.