סלמון ברוטב טריאקי. אל תוותרו על שימוש בדג טרי (צילום: גליה סיון)
סלמון ברוטב טריאקי. אל תוותרו על שימוש בדג טרי (צילום: גליה סיון)

דגים זה בריא וטעים - ודגים טריים עוד יותר. הבעיה עם דגים טריים היא שצריך להכינם ביום קנייתם, או לכל היותר למחרת, ולא תמיד יש כוח. אז הנה מתכון קל ופשוט, שלא מצריך הכנות מראש, השריות או אפילו שום כתוש. ואולם אדגיש שוב: חובה שהדג יהיה טרי. את דגי הסלמון מטיסים לארץ פעמיים-שלוש בשבוע, בימי שני, שלישי וחמישי - כך שחוץ מאשר ביום ראשון, תמיד אפשר להשיג סלמון טרי במרכולים.

במתכון שלפניכם אין שמן, מפני שהסלמון הוא דג שמן שמפריש בזמן הטיגון מספיק שומנים. לא להיבהל אם החתיכות קצת מתפוררות בזמן הטיגון (כי הן נדבקו למחבת קצת): אפשר להגיש את המנה גם מפוררת קמעה - לא בחתיכה אחת, אלא בשתיים-שלוש, נניח, על הצלחת.

מתכונים מהירים נוספים של מגי סיון:

פשטידת בצל עם פטנט בבצק

סלט צבעוני משלושה מרכיבים בלבד

עוף בשמן זית ורוטב סויה

סלמון בטריאקי

מרכיבים (6-4 מנות)

500 גרם פילה סלמון טרי עם עור, חתוך ל-10-6 פרוסות (בקשו מהמוכר לחתוך עבורכם - אם כבר מוציאים כל כך הרבה כסף על דג טרי, אז צריך לקבל שירות עד הסוף)

1/3 כוס רוטב טריאקי

אופן ההכנה

1. מחממים על אש גבוהה מחבת עם ציפוי מונע הידבקות (טפלון או קרמי). מניחים את פרוסות הדג במחבת כשהעור פונה כלפי מטה (צד זה פחות נדבק). יוצקים את הרוטב מסביב, כך שיקיף את כל הפרוסות ויתפזר בכל המחבת.

2. מטגנים את נתחי הדג מארבעת צדיהם במשך 3-2 דקות מכל צד. אם הרוטב מתחמם מדי, אפשר להקטין מעט את האש.

3. בודקים באמצעות מזלג או סכין שנתחי הדג כבר אינם נאים מבפנים, מכבים את האש ומגישים מיד.