במתכון הפשוט הזה באים לידי ביטוי כמה מהעקרונות והמנהגים שסיגלתי לעצמי בתחום הבישול הזול, אבל אטפל כרגע רק לאחד מהם:

לא להשתמש בשוקולד צ'יפס קנויים.

במקום, הרבה יותר זול פשוט לקצוץ חפיסת שוקולד - שלא לדבר על האיכות הגבוהה יותר. וגם, ברור שגושי שוקולד (צ'אנקס בלע"ז) הרבה יותר שווים משוקולד צ'יפס: אמנם שקית שוקולד צ'יפס ממוצעת שוקלת יותר מחפיסת שוקולד, אבל איכשהו זה מרגיש שווה ערך במתכון הזה, אולי בגלל האיכות הגבוהה יותר של השוקולד הקצוץ לעומת הצ'יפס. אם אתם עדיין מרגישים מקופחים, שימו 2 חפיסות. עדיין יותר זול, ומספק פצצת שוקולד לפנים.

עוד עוגות ועוגיות פרווה בלי מרגרינה:

לסיכום, אם אין לכם צורך להשתמש במוצר שמחירו כפול ושהמרכיב העיקרי שלו הוא שמן צמחי מוקשה והבא אחריו הוא סוכר - פשוט תעברו לשוקולד קצוץ. איך קוצצים שוקולד? קחו סכין גדולה וקרש חיתוך ופשוט חתכו לרוחב ואז לאורך.

העוגיות האלה רכות ונעימות מבפנים ופריכות מבחוץ, בהנחה שמוציאים אותן מהתנור בזמן. אם תאפו אותן עוד דקה או שתיים תקבלו עוגיות פריכות לגמרי. שזה גם אחלה. לא אשלה אתכם שהעוגיות האלה מתחרות בעוגיות שעשויות מחמאה (מממ... חמאה...) אבל הן נותנות פייט עצבני לשאר עוגיות הפרווה, גם אלה עם מרגרינה.

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא מרגרינה

מבוסס על: עוגיות שוקולד צ'יפס של לבנה קירשנבאום מתוך ספרה Levana’s Table, עם שינויים קלים שלי

מחיר: 9 שקלים

כמות: בערך 40 עוגיות גדולות למדי

מרכיבים
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום (כהה רגיל, לא דמררה)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1כפית תמצית וניל
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת שוקולד מריר קצוץ (אפשר כמובן להשתמש בשוקולד חלב או לבן, אבל אז העוגיות יהיו חלביות)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים או מרפדים בנייר אפייה את תבנית התנור.
  2. שמים בקערה את הביצים ו-2 סוגי הסוכר וטורפים (אפשר במיקסר או ביד, עם כף גדולה).
  3. מוסיפים את השמן והווניל, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי (זה ייראה שמנוני וג'יפה בהתחלה אבל אל דאגה, התערובת תתאחד).
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השוקולד, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  5. מקפלים ביד את השוקולד הקצוץ לתוך התערובת (התערובת תהיה די סמיכה ועלולה להעמיס על המיקסר).
  6. בשלב זה יש לכם שלוש אופציות: לאפות מיד, לקרר במקרר כשעה כדי שתוכלו ליצור כדורים אחידים ואסתטיים, או לתרגל דחיית סיפוקים ולהכניס את הבצק למקפיא עטוף היטב (אפשר גם לחלק את הבצק ולשלב בין האופציות השונות, כך שבעצם יש לכם 7 דרכי פעולה שונות. הידד לקומבינטוריקה ולמתמטיקה הדיסקרטית!)
  7. יוצרים כדורי בצק בידיים (אם הבצק קורר) או גושישי בצק עם כף (אם הבצק בטמפרטורת החדר) ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אין צורך לשטח את הבצק, הוא ישתטח בזמן האפייה.
  8. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות זהובות.