אני מאוד אוהבת סדנאות בישול. רגע, תנו לי לנסח זאת שוב: אני מאוד אוהבת סדנאות הקשורות לאוכל. ולמה אני מתקנת את עצמי? כי בסדנה האחרונה שבה השתתפתי אמנם חתכנו, קצצנו ועירבבנו - אבל לא בישלנו. הסיבה לכך היא שזו היתה סדנת Raw Food - מזון טבעוני שאינו עובר בישול – שהעבירה עדנה מינץ, מייסדת חוות הבריאות "מצפה אלומות".

בסדנה הכנו שלל מאכלים טעימים, אך הכי התחברתי ל"ספגטי" מזוקיני: צורת החיתוך המיוחדת של הסלט, והסיבוב שצריך לעשות עם המזלג כדי לאכול אותו הופכים אותו למשהו מיוחד. הסלט היה לי טעים גם כשהוכן ללא בישול, אך מניסיוני יש כאלה שקצת קשה להם עם קישואים שלא בושלו. לכן שיניתי מעט את המתכון ואידיתי מעט את רצועות הזוקיני לפני הוספת הרוטב.

מרכיבים (4-2 מנות)

  • חופן צנוברים
  • 3-2 זוקיני (חשוב להשתמש בזוקיני ולא בקישואים רגילים)
  • 3-2 כפות פסטו
  • מלח

אופן ההכנה

  1. קולים את הצנוברים כמה דקות במחבת יבשה.
  2. חותכים את הזוקיני לרצועות דקות – אפשר להיעזר בקולפן ירקות, והכי טוב להשתמש בקולפן ז'וליאנים.
  3. מחממים בסיר מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מניחים על הסיר רשת אידוי (אסור שהמים יגעו ברשת) ומאדים את הזוקיני כ-2 דקות, עד שהם מתרככים מעט אך שומרים על מרקם פריך.
  4. מעבירים לצלחת, מוסיפים את הפסטו ומערבבים.
  5. מפזרים את הצנוברים ומלח לפי הטעם, ומגישים.

גיוון

  • אפשר לשדרג את הסלט עם גבינת פרמזן. הוא יכול אף לשמש מצע נהדר לרוטב עגבנית וכדורי בשר.