אני אפילו לא זוכרת למה קניתי טופו. נדמה לי שרציתי להכין פאד תאי, אבל איכשהו לא הגעתי לזה. כשפתחתי את דלת המקרר ראיתי את קוביית הטופו ולצדה חבילת פטריות וברוקולי, והיה מתבקש לחבר ביניהם.

מרכיבים (3-2 מנות)

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו, מסוננת מהנוזלים
  • 1/2 סלסילת פטריות שמפיניון, חצויות

למשרה
  • 1 כף רוטב הויסין (להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות סילאן

לברוקולי
  • 1 ראש ברוקולי קטן מפורק לפרחים
  • שמן קנולה
  • מעט שמן שומשום (לא חובה)
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי, נקי מגרעינים וקצוץ (אפשר גם 1/2 פלפל, תלוי בדרגת החריפות הרצויה)
  • שומשום

אופן ההכנה

הטופו והפטריות
  1. מערבבים בקערה את מרכיבי המשרה.
  2. חותכים את קוביית הטופו לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.
  3. מניחים את פרוסות הטופו בקערת המשרה, מורחים אותן היטב במשרה משני צדיהן ומשהים 15-10 דקות.
  4. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה ומשמנים אותה קלות. אם יש צורך מנקים את עודפי השמן בעזרת נייר סופג (לחלופין, אפשר לצלות את הטופו על גריל).
  5. מניחים במחבת החמה את פרוסות הטופו וצורבים 4-3 דקות מכל צד, עד שנוצרים על הפרוסות סימני צריבה והן מזהיבות מעט.
  6. בזמן שהטופו במחבת משרים את הפטריות במשרה. צורבים אותן במחבת כדקה-שתיים מכל צד.
  7. אם רוצים להוסיף טעם (וגם זיגוג יפה), מוסיפים ליתרת המשרה מעט סילאן, מעבירים למחבת ומצמצמים מעט את הנוזלים. יוצקים מהרוטב על פרוסות הטופו המוכנות.

הברוקולי
  1. שמים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. חולטים את פרחי הברוקולי כדקה-שתיים, עד שהם מקבלים צבע ירוק עז (אם הסיר קטן, חולטים אותם בכמה סבבים כדי לא להוריד את טמפרטורת המים).
  3. במקביל מחממים במחבת מעט שמן (וגם שמן שומשום, אם רוצים), ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  4. מוסיפים למחבת שום, ג'ינג'ר, סויה וסוכר, ומערבבים.
  5. מוסיפים את פלפל הצ'ילי ואת השומשום, ומנמיכים את הלהבה. ברגע שהברוקולי מוכן מסננים אותו ומעבירים למחבת עם הרוטב.
  6. מערבבים כדי שהברוקולי יספוג את הטעמים, ומסירים מהאש.
  7. שמים בצלחת את הברוקולי, הפטריות וסטייק הטופו, ומגישים.