עשרות שפים ובשלנים התארחו בתוכנית "מישהו לבשל איתו", ששודרה בערוץ 2, ובישלו בה עם צחי בוקששתר מגוון עצום של מאכלים: סלטים בריאים לצד קינוחים מושחתים, אוכל סיני לצד מנות יהודיות מסורתיות ומנות סבוכות לצד כאלה שאפשר להכין בחמש דקות.

כעת קובצו המתכונים בספר הנושא את שמה של התוכנית (הוצאת "מודן"). לפניכם שלושה מהם, שמוכיחים שעם המגע הנכון אפשר לשדרג בקלות גם את המאכלים הבסיסיים ביותר.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

חציל מטוגן אלוהי

מתכון מפתיע מאוד: ההשריה בחלב הופכת את החציל למושלם - נסו ותיווכחו. המגרעת היחידה היא שצריך להכין את המנה סמוך להגשה.

מרכיבים (8 מנות)

  • 2 חצילים בלדי
  • 1 ליטר חלב
  • שמן זית לטיגון עמוק
  • מלח
  • קמח לטיגון

לרוטב יוגורט
  • 2 כוסות יוגורט מחלב צאן
  • עלים מגבעול אחד של נענע
  • 1 שן שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט סומאק טחון
  • אופן ההכנה

אופן ההכנה

החצילים

  1. קולפים ברישול את החצילים וחותכים לקוביות.
  2. מניחים את קוביות החציל בקערה גדולה ומכסים בחלב. מניחים על הקוביות צלחת קטנה, כדי שהחצילים יישמרו שרויים בחלב, ואוטמים בניילון נצמד. משהים כשעתיים במקרר.
  3. מחממים את השמן במחבת. מסננים היטב את החצילים, מתבלים במלח וטובלים בקמח. מטגנים קבוצה קטנה של קוביות בכל פעם.

הרוטב
  1. טוחנים את הנענע והשום עם כוס יוגורט. מוסיפים שמן זית, מלח ואת יתרת היוגורט ומערבבים בעזרת כף.
  2. מעבירים לכלי הגשה ובוזקים מעט סומאק.

פשטידת תרד וברוקולי עם בצק שמן זית

המילה הדודתית פשטידה עושה עוול למאפה המשובח הזה. את המלית אפשר להחליף בכל מילוי אחר - אבל בצק הפאי הזה של אוקסנה הוא השוס: פריך, דקיק ונפלא. לאמץ ומיד!

מרכיבים (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

לבצק
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יוגורט
  • מלח
  • פלפל שחור

למלית
  • 250 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים (כ-3 כוסות של פרחים)
  • 250 גרם כרובית (כ-1/2 כרובית בינונית), מפורקת לפרחים קטנים
  • 250 גרם עלי תרד טריים
  • 1 כרשה (רק החלק הלבן) פרוסה דק
  • מעט שמן זית
  • 1 פלפל ירוק, פרוס דק
  • 1 כוס גבינה צהובה, מגוררת
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1 כוס שקדים או אגוזים קצוצים גס
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הבצק
  1. מערבבים את הקמח ושמן הזית. מוסיפים את היוגורט ומתבלים במלח ובפלפל. הבצק דביק תחילה אבל אחרי לישה נוספת הוא מאוד נוח לעבודה. נוח להכין ביד, ואפשר גם במעבד מזון.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק על תחתית ודפנות התבנית, מחוררים עם מזלג ואופים כרבע שעה. בזמן שהבצק נאפה מכינים את המלית.

המלית
  1. שמים את פרחי הברוקולי והכרובית בסיר. מכסים במים, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד ריכוך קל. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. יוצקים מים רותחים על עלי התרד. מסננים, קוצצים גס ומוסיפים לקערת הירקות.
  3. מאדים את פרוסות הכרשה במעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את הפלפל ומטגנים כמה דקות. מסירים מהאש ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ושוטחים על הבצק.
  4. טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את השקדים, פירורי הלחם, השום, המלח והפלפל, ומערבבים.
  5. יוצקים על הירקות שבתבנית. אופים כ-30 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה.

סופלה שוקולד קפוא

המילה סופלה סובלת קצת משימוש יתר, כי סופלה אמיתי זה לא ההוא שנוזל לו שוקולד ולא זה שלפנינו - אלא מאפה אוורירי שעולה ונופל. אבל כאן זייפנו משהו חמוד ביותר: בעזרת הנייר אנחנו יוצרים תחושה כאילו המוס הקפוא הנהדר הזה ממש פרץ מהתבנית.

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר דק
  • 1 כף חמאה רכה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות (35 גרם) אבקת קקאו
  • 3-2 כפות ליקר תפוזים (רצוי "גרנד מרנייה")

כלים מיוחדים
  • תבניות סופלה אישיות או קעריות
  • נייר אפייה

אופן ההכנה
  1. חותכים מנייר האפייה 6-4 רצועות בגודל 15X12 ס"מ. מקפלים לחצי, כך שגובה הנייר יהיה 6 ס"מ. עוטפים ברצועות הנייר את תבניות הסופלה מבחוץ, כך שהנייר יהיה גבוה ב-3 ס"מ משפת התבניות, ומהדקים באמצעות נייר דבק.
  2. מרתיחים בסיר גדול מעט מים ומניחים עליו סיר קטן, כך שהתחתית שלו לא תיגע במים. שמים בסיר הקטן את החלמונים, 1/2 כוס מהסוכר ו-3 כפות מים וטורפים במשך כ-15 דקות.
  3. כשהקציפה תפוחה, יציבה ובהירה מוסיפים את החמאה. מסירים מסיר המים וממשיכים לטרוף כ-10 דקות, עד שהקציפה מצטננת.
  4. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ואבקת הקקאו, ממתינים כדקה ומערבבים עד להמסת כל השוקולד.
  5. מקציפים את החלבונים, ולאחר שהם מתחילים לתפוח מוסיפים בהדרגה את 1/4 כוס הסוכר שנותרה. משיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
  6. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים. מוסיפים את הליקר ומערבבים בזהירות.
  7. יוצקים את התערובת לתבניות ומקפיאים ל-24 שעות.
  8. לפני ההגשה מסירים את הנייר.