קישואים נמכרים אמנם במשך כל השנה, אך אלה שמגיעים לשווקים באביב הם הטעימים ביותר. מדוע? כי הם נזרעים בסוף החורף בשדה – ולא בחממה, כמו אחיהם שנמכרים בחורף – וכשהם נקטפים באפריל-מאי הם צעירים, רעננים וטעימים יותר.

אם אתם שואלים איזה קישוא עדיף – צהוב או ירוק, ארוך או עגול – התשובה היא שזה תלוי אך ורק בטעמכם. טעמם של כל הקישואים דומה, כך שלכם רק נותר להחליט איזה צבע או צורה אתם מעדיפים.

מיד נגיע למתכונים, אך לפני זה – כמה טיפים:

  • בחירת קישואים: רצוי לבחור בקישואים קטנים, מוצקים וכבדים ביחס לגודלם. קליפתם צריכה להיות מבריקה ונטולת פגמים. עדיף לרכוש קישואים שעדיין מחוברים לגבעול – במקרה שכזה על הגבעול להיות ירוק ורענן.
  • אחסון קישואים: יש לאחסן קישואים במקרר, כשהם עטופים היטב בשקית פלסטיק.
  • הקפאת קישואים: אפשר להקפיא קישואים למשך חודשים רבים – רק זכרו שלאחר ההפשרה הם לא יהיו פריכים ויתאימו בעיקר לבישול ולאפייה. פרסו את הקישואים ובשלו אותם במשך 3-2 דקות במים רותחים. העבירו מיד לקערה מלאה במי קרח והמתינו כמה דקות. הניחו כ-10 דקות במסננת, העבירו לכלי אטום – והכניסו למקפיא.
  • קישואים טעימים מאוד גם כשהם אינם מבושלים. אם אתם לא מעוניינים לאכול אותם חיים אבל עדיין רוצים שיהיו פריכים, בשלו אותם כ-2 דקות במים רותחים, העבירו מיד לקערה עם מי קרח – ומשם לקערת הסלט.

קציצות העוף והקישואים של אילדה

מרכיבים (40-35 קציצות)

לקציצות

  • 4 פרוסות חלה
  • 1 ק"ג חזה עוף טחון
  • 6 קישואים בינוניים מגוררים בפומפייה
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 1 ליטר (6 כוסות) מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הקציצות

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל.
  2. משרים את פרוסות החלה במים ל-2 דקות, וסוחטים היטב. שמים בקערה עם שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
  4. מניחים בתבנית, וצולים 3 דקות במדף העליון בתנור. הופכים את הקציצות וצולים 3 דקות נוספות.

הרוטב

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הקישואים במשך כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את השום ואת רסק העגבניות ומבשלים במשך כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ובפלפל, ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  5. מומלץ להגיש עם אורז או פירה.

סלט קישואים וגבינת פטה

מרכיבים (4 מנות)
  • 3 קישואים ירוקים קטנים
  • 3 קישואים צהובים קטנים
  • 2 זוקיני קטנים
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 10 עלי בזיליקום קרועים גס
  • 10 זיתים שחורים מגולענים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 200 גרם גבינת פטה
  • חופן זרעי דלעת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. חותכים את הקישואים והבצל לפרוסות דקות ככל האפשר.
  2. מעבירים את הקישואים והבצל לקערה ומערבבים עם שאר החומרים, למעט הגבינה וזרעי הדלעת. מניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.
  3. מפוררים על הסלט את הגבינה ומפזרים את זרעי הדלעת.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות