פשטידת בצל מהירה עם פטנט

בלי אבקת מרק, בלי ללכלך כלים ובלי יותר מדי חמאה: פשטידת בצל בחמש דקות עבודה עם מרכיב מפתיע במקום בצק. מגי סיון מגישה מתכון נוסף עם לא יותר מ-5 מרכיבים ו-3 שלבי הכנה

מגי סיון

|

13.03.12 11:46

 
צילום: לבנה קשקאי
פשטידת בצל (צילום: לבנה קשקאי)

 

פשטידות הן דבר נהדר, ולו בשל העובדה שהן יכולות לשמש תוספת, ארוחת ביניים או ארוחה שלמה בפני עצמה. הבעיה היא שהרבה פעמים המרכיבים כבדים מדי: יש יותר מדי חמאה, יותר מדי גבינה או יותר מדי מלח. על כן מוגש כאן מתכון לפשטידה קלילה עם פטנט: שימוש בקורנפלקס שנותן למנה "גוף" בלי להכביד.

אני אפיתי את הפשטידה בתבנית אחת ופשוט עירבבתי את החומרים בתוכה - וכך חסכתי לעצמי שטיפה של קערה.

 

עוד מתכונים מהירים של מגי סיון:

סלט צבעוני משלושה מרכיבים בלבד

מרק דיאטטי (וטעים!) עם מרכיב מפתיע

עוף בשמן זית, סויה וטריאקי

 

פשטידת בצל

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בגודל של כ-20X25 ס"מ

 

1/2 2 קופסאות קוטג' 5% (אם נגמר לכם הקוטג', אפשר לערבב עם גבינה לבנה 5%)

4 כוסות קורנפלקס רגיל

4 ביצים

1 שקית של 40 גרם (2/3 כוס) בצל מטוגן מוכן

1 בצל גדול חתוך לטבעות

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערה את כל החומרים, למעט הבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור, אם רוצים, ומערבבים. מעבירים לתבניות ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

2. חותכים את הבצל לטבעות ומטגנים במעט חמאה עד שהוא מזהיב.

3. מפזרים את הבצל על הפשטידה, ואופים 20 דקות נוספות. חשוב להשגיח שהבצל לא יישרף. 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד