רוג'ר, איזה מתכון אתה רוצה לשחזר?

"את קציצות הטונה של אמא שלי, סרינה, זיכרונה לברכה".

ספר עליה קצת.

"אמא נפטרה כשהייתי בן 30. הספקתי להתחתן, הספקתי לתת לה נכדים, והיא מתה מסרטן השד בגיל 72. היה לה צחוק מתגלגל והיא נראתה מרוצה כל הזמן, אבל אמא היתה אישה מאוד פרטית וסודית שלא מדברת על עצמה ועל חייה.

"היא בחיים לא סיפרה דברים אישיים - הכל היה עובר דרך המטבח. כשהיו צעקות עם אבא היא הכינה את "המרק החמוץ". כשהיא יצאה לשעתיים בלי לומר לאן, כשחזרה היא הכינה עוגת דבש עם הפתעת מרציפן בפנים. כשמישהו הזכיר את אמא שלה, ידעתי שלמחרת היא תכין מרק עוף והמון קוסקוס. אם היה לה יום קשה, היא לא היתה מדברת - היא היתה אופה. לחם. אנחנו היינו אוכלים את הלבן והיא הייתה אוכלת את הקשה ונושמת עמוק. בכל החגים, פרט לפסח, היא היתה מכינה את קציצות הטונה שלי".

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

אתה זוכר את הריח של הקציצות, את הטעם שלהן?

"כשחברה קרובה שלי מתה בטיול והתיק שלה חזר לארץ - כל מה שרציתי זה לפתוח את התיק ולהריח את כולו בבת אחת כדי להרגיש אותה שוב מהר, לפני שהיא נעלמת לי לתמיד. וכך גם עם אמא. אם הייתי הולך לבית ספר עם המחברת "חגים", ידעתי מה מחכה לי במטבח כשאני חוזר הביתה. זה הריח שאליו אני מתגעגע ואותו אני חייב לשחזר.

"היום אני גר בקומה רביעית. בכל יום שישי יש לי את אותה הרגשה כשאני עולה במדרגות, ובדרך למעלה יש כמה קומות של ריחות. כל מיני אמהות מסתוריות של כל מיני אנשים לא מוכרים מבשלות בעדינות מעבר לדלת דברים שאפשר רק להריח, לא לטעום. אבל זה לא מריח מוכר. זה רק יוצר אצלי את הגעגוע, אבל זה לא ממלא אותי במה שחסר.

"בלילות אחרי שהיא מתה חלמתי על בית ליתומים בוגרים, שבו משדכים לכל ילד אמא שמת לה הילד ונותנים לה לבשל לו את האוכל שהוא מכיר מהבית. וכך כולם קצת יוצאים מרוצים. גם לי שידכו שם מרוקאית שמנמנה (עם נעלי קרוקס ורודות) והיא הכינה לי כל מה שרק חשבתי וזכרתי.

"אין במשפחה שלי עוד אנשים שיודעים לבשל את האוכל שלה, וגם תמיד חשבתי שהטעם של מה שהיא הכינה מורכב קצת מהידיים שלה, קצת מקרם הידיים שהיא השתמשה בו - והשאר באמת הגיע מהאוכל. איך אפשר לשחזר טעם כזה?"

מה אתה עוד יודע לספר לי עם הטעם של הקציצות לפני שאנחנו מתחילים בניסיונות?

"אני יודע שהיא השתמשה בטונה מקופסה. הקציצות היו יציבות ולא התפרקו גם אחרי ששחו ברוטב. גם לא יום אחרי. היה בהן טעם לימוני קצת, ואני יודע שהיא שמה כמון וכוסברה בכל דבר שהיא הכינה. הרוטב היה אדום, סמיך וחריף, אבל לא היו בו חתיכות של עגבניות, זה בטוח. לא היה לנו כסף, ואם היתה רק חבילת טונה אחת, איכשהו היא נהפכה להמון המון קציצות".

אתה יודע שאני לא אניח לך ואנחנו נכין כמה גרסאות שרק צריך עד שנגיע לטעם שהכי קרוב למה שאתה זוכר, נכון?

"אין לך מושג כמה אני שמח לשמוע את זה".

14 קציצות הכנו עד שרוג'ר היה מרוצה.

רוצים שלילה תארח אתכם במטבח שלה ותשחזר גם עבורכם מתכון של מישהו אהוב? לחצו כאן כדי לכתוב לנו על המתכון והאדם שאליהם אתם מתגעגעים.

קציצות הטונה של אמא סרינה

מרכיבים (8-6 קציצות)

לקציצות
  • 1 קופסת שימורים של טונה במים, מסוננת מהנוזלים
  • 1 תפוח אדמה בינוני מגורד, סחוט מנוזלים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2כפית קליפת לימון מגורדת
  • ממש מעט מלח

לרוטב
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2כפית פפריקה חריפה וחצי כפות כמון
  • 1/2כפית אבקת מרק עוף
  • מיץ מ-1/2לימון
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומניחים שבע דקות במקרר.
  2. מחממים בסיר כף שמן על אש בינונית. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים מעט, עד שעולה מהסיר ריח של שום. מוסיפים את מיץ הלימון, רסק העגבניות ו-4 כוסות מים ומערבבים.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  5. מניחים את הקציצות ברוטב החם, ומבשלים עוד כמה דקות על אש קטנה.