המתכון באדיבות חברת "אחוה".

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק

  • 4 ביצים קטנות
  • 1/4 2 כוסות (450 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • 2 כפות ליקר אמרטו (לא חובה, אפשר להוסיף במקומו 2 כפות מים)
  • 2 כוסות גזר מגורד דק בפומפייה
  • 1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט ציפורן (כ-1/8 כפית)
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות פירות יבשים ואגוזים, לפי הטעם (דבלים, משמשים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים שהושרו לילה בליקר או ברנדי וכדומה)

להגשה

  • חלבה מסולסלת
  • פיסטוקים קלויים
  • סילאן

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים לאט את השמן, הליקר, הגזר המגורד והטחינה. מפסיקים להקציף ברגע שהתערובת הופכת לאחידה.
  3. מנפים את הקמח לקערה נפרדת. מוסיפים את הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן והמלח, ומערבבים.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים באטיות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבבו כמה שפחות, אחרת העוגה תהיה דחוסה מאוד).
  5. מוסיפים את הפירות היבשים ומקפלים אותם לתוך התערובת בעזרת מרית.
  6. יוצקים לתבנית (או לתבניות) ואופים 55-50 דקות, עד שקיסם הננעץ לעומק העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  7. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר וזורים עליה חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.
  8. פורסים ומזלפים על הפרוסות מעט סילאן.