עוד בערוץ האוכל של Xnet:

לחמניות מוזלי שוויצריות עם תותים וגבינת רוקפור

מרכיבים (12-10 יחידות)

לבצק

  • 30 גרם (3 כפות) גרעיני חמנייה
  • 30 גרם (3 כפות) גרעיני דלעת
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים
  • 30 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
  • 50 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
  • 30 גרם (4 כפות) סובין
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 20 גרם (2 כפות) פרג שלם
  • 30 גרם (3 כפות) אגוזי לוז
  • 30 גרם ( 1/4 כוס) שקדים שלמים מולבנים
  • 1 תפוח עץ מקולף, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 5 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות
  • 3 דבלים, חתוכות לקוביות
  • 4 משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
  • 30 גרם ( 4 כפיות) דבש

לציפוי

  • 50 גרם (1/2כוס) שיבולת שועל
  • 20 גרם (3 כפות) גרעיני חמנייה
  • 20 גרם (3 כפות) פרג שלם
  • 20 גרם (3 כפות) גרעיני דלעת

לזיגוג

  • 20 גרם (3 כפיות) דבש מעורבבות עם 2 כפיות מים רותחים

להגשה

  • 250 גרם גבינת רוקפור או ברי
  • כ-12 תותים

כלים: 2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-170 מעלות. קולים את גרעיני החמנייה והדלעת המיועדים לבצק במשך כ-7 דקות. מכבים את התנור.
  2. יוצקים את המים לקערת המיקסר ומפוררים לתוכה את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, הסובין והמלח.
  3. לשים באמצעות וו הלישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ואלסטי.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים אותו לקערת המיקסר. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-20 דקות במקום חמים.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח העבודה ומפזרים עליו את הפרג, האגוזים, השקדים, הפירות והדבש.
  6. מפזרים את מרכיבי הציפוי על מגש.
  7. חותכים יחד את הבצק והתוספות באמצעות סכין חדה, עד שהם מתאחדים.
  8. מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לכיכרות מוארכות ומגלגלים תערובת הציפוי, כך שהכיכרות יצופו מכל צדיהן.
  9. שמים את הבצק בתבניות או בתבנית התנור, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך 30 דקות.
  10. בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  11. אופים את הכיכרות 18-15 דקות, עד שהם מקבלים גוון חום.
  12. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבניות ומברישים מיד בזיגוג הדבש.
  13. מצננים.

הרכבת המנה

  1. חותכים את לחמניות המוזלי לפרוסות בעובי 1 ס"מ. פורסים את הגבינה והתותים.
  2. מניחים על כל פרוסת לחמנייה כמה פרוסות של גבינה ותות.

בצק עלים פריך עם גבינת עזים ומרקחת שזיפים

מרכיבים (36-30 יחידות)

לבצק
  • 400 גרם בצק עלים עם חמאה (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • סוכר לזרייה על הבצק

למרקחת השזיפים
  • 200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
  • 80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים
  • 30 מ"ל (2 כפות) ברנדי או קוניאק (לא חובה)

להגשה
  • 2 גלילים של גבינת עזים ("פרומעז")

אופן ההכנה

הבצק
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  3. מניחים את הבצק בתבנית.
  4. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, כדי שלא ייווצרו בו בועות אוויר.
  5. מפזרים על הבצק שכבת סוכר דקה באופן אחיד.
  6. אופים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור. מניחים על הבצק נייר אפייה ותבנית נוספת, שתשמש משקולת. לוחצים על התבנית כדי לשטח מעט את הבצק.
  7. מורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות, ואופים את הבצק 12 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ובודקים את גוון הבצק, שצריך להיות חום זהוב. אם הוא אינו זהוב מספיק, אופים כמה דקות נוספות.

מרקחת השזיפים
  1. שמים בסיר את המים, הסוכר והשזיפים.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והשזיפים מתרככים.
  3. מוסיפים את הברנדי, מערבבים ומורידים מהאש.

הרכבת המנה
  1. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ באמצעות סכין משוננת.
  2. מניחים על כל ריבוע מעט גבינה וריבת שזיפים.

ריבועי סיינה עם גבינת עזים

מאפה סיינה, הנקרא על שם העיר האיטלקית שממנה הגיע, הוא כיכר דחוסה המשובצת בפירות יבשים ובאגוזים. כאן הכיכר נפרסת דק ומוגשת עם גבינת עזים.

מרכיבים (30-25 יחידות)

  • 160 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית מוסקט
  • 150 גרם משמשים יבשים, חתוכים לרבעים
  • 70 גרם דבלים, חתוכות לרבעים
  • 70 גרם שזיפים יבשים, מגולענים
  • 3/4 כוס (80 גרם) צימוקים לבנים
  • 1/4 כוס (30 גרם) פיסטוקים
  • 1/4 כוס (30 גרם) שקדים מולבנים
  • 1/4 כוס (30 גרם) אגוזי לוז
  • 3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך
  • 3 כפות (45 מ"ל) יין אדום מתוק
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני אחד
  • מיץ מלימון בינוני אחד
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 4 ביצים בגודל M או 3 בגודל L
  • 120 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) סוכר

להגשה

  • 150 גרם גבינת קממבר לכל 10 מנות (אם תשתמשו בשתי הכיכרות, תקבלו כ-30 מנות)
  • לקישוט: עלי טימין

כלים: 2 תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן והמוסקט.
  3. שמים בקערה אחרת את הפירות היבשים, האגוזים, היין וקליפות הלימון והתפוז. מערבבים ומשרים כ-10 דקות.
  4. מקציפים את הביצים והסוכר במשך כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים לתערובת הביצים, ומערבבים עד שהיא נטמעת בתוכה. מוסיפים גם את תערובת הקמח ומקפלים אותה לתוך התערובת הרטובה עד שהיא נטמעת בתוכה לחלוטין (חשוב לקפל את הקמח ולא לערבב אותו עם התערובת, כדי שהלחם לא יהיה קשה מדי).
  6. יוצקים את התערובת לתבניות.
  7. אופים 30-25 דקות, עד שהמעטפת החיצונית של הכיכרות מתקשה.
  8. מחלצים את המאפים מהתבניות ומניחים להם להצטנן לחלוטין.
  9. עוטפים את המאפים היטב ומניחים במקפיא כ-30 דקות, כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותם.
  10. חותכים לפרוסות דקות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  11. חותכים כל פרוסה לשניים, ויוצרים כריכים קטנים עם גבינת הקממבר. מעטרים בעלי טימין.

טיפ

  • אפשר לשמור את הכיכרות במקפיא כשהן עטופות היטב, ולפרוס אותן בעת הצורך – כשמגיעים אורחים, למשל. אין צורך להפשיר אותן לפני הפריסה.