מרכיבים (12 שיפודים)

  • 12 שיפודי עץ קטנים
  • 24 משמשים מיובשים
  • חזה עוף שלם (כ-500 גרם‭,(‬ חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
  • 3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים ל-8 קוביות כל אחד
  • 12 שזיפים מיובשים, מגולענים

למשרה

  • 1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. משמנים תבנית גדולה במעט שמן. מערבבים את כל חומרי המשרה.
  2. נועצים בכל שיפוד, לפי הסדר, משמש מיובש, קוביית עוף, קוביית בצל, עוד קוביית עוף, ושזיף מיובש. לאחר מכן משפדים עוד קוביית עוף, בצל, קוביית עוף - ומסיימים במשמש (באופן הזה כל קוביות העוף מופרדות זו מזו וסופגות את הטעמים מהפירות והירקות).
  3. מניחים את השיפודים בתבנית המשומנת ויוצקים עליהם את המשרה. מכסים ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות, רצוי למשך לילה. במהלך השרייה הופכים את השיפודים, כדי שיהיו ספוגים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-180מעלות,‬ וצולים את השיפודים (כשהם עדיין בנוזלי ההשריה) במשך כ-40 דקות, עד שחלקי העוף משחימים. במהלך הצלייה הופכים את השיפודים, כדי שיספגו את הנוזלים וישמרו על עסיסיותם. מגישים מיד.