מרכיבים (12 שיפודים)
- 12 שיפודי עץ קטנים
- 24 משמשים מיובשים
- חזה עוף שלם (כ-500 גרם,( חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
- 3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים ל-8 קוביות כל אחד
- 12 שזיפים מיובשים, מגולענים
למשרה
- 1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רכז רימונים
- 4 כפות סילאן
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- משמנים תבנית גדולה במעט שמן. מערבבים את כל חומרי המשרה.
- נועצים בכל שיפוד, לפי הסדר, משמש מיובש, קוביית עוף, קוביית בצל, עוד קוביית עוף, ושזיף מיובש. לאחר מכן משפדים עוד קוביית עוף, בצל, קוביית עוף - ומסיימים במשמש (באופן הזה כל קוביות העוף מופרדות זו מזו וסופגות את הטעמים מהפירות והירקות).
- מניחים את השיפודים בתבנית המשומנת ויוצקים עליהם את המשרה. מכסים ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות, רצוי למשך לילה. במהלך השרייה הופכים את השיפודים, כדי שיהיו ספוגים היטב.
- מחממים את התנור ל-180מעלות, וצולים את השיפודים (כשהם עדיין בנוזלי ההשריה) במשך כ-40 דקות, עד שחלקי העוף משחימים. במהלך הצלייה הופכים את השיפודים, כדי שיספגו את הנוזלים וישמרו על עסיסיותם. מגישים מיד.