מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
- 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 3 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
- 3 גרם (1 כפית) קינמון טחון
- 2 ביצים ועוד 1 חלמון בגודל L
- 210 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום
- 125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) שמן
- 330 גרם תפוחי עץ ירוקים מגוררים (כשניים-שניים וחצי תפוחים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
- מתקינים במיקסר את המקצף. שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן בהדרגה בזרם דק.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח. ברגע שהקמח נבלע בתערובת הביצים מוסיפים את תפוחי העץ המגוררים וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם של העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"