מתברר שלא צריך לעבוד קשה כדי להכין לחמניות. כל מה שצריך זה לקחת נוסחה מנצחת – מאפינס – ולעשות לה הסבה מלוחה. התוצאה היא שלל מאפים טעימים, שמוכנים במהירות ומשדרגים כל פיקניק או בראנץ'. אבל לפני המתכונים - שני טיפים שימושיים:

את כל המאפינס אפשר לשמור כיומיים בטמפרטורת החדר, ואפשר גם להקפיא (עד חודש). כדי להפשיר אותם מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

במקום הרבה מאפינס אפשר ליצור כיכר לחם – פשוט ממירים את תבנית השקעים בתבנית ארוכה. קחו בחשבון שזמן האפייה עשוי להתארך.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מאפינס גבינות וזיתי קלמטה

מרכיבים

15 יחידות בתבנית שקעים

  • ‭1 1/2‬ כוסות (210‬ גרם) קמח תופח
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל לבן
  • 2 ביצים ‭
  • 1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן ‭
  • 2/3‬ כוס (160‬ מ"ל) חלב
  • 125 גרם גבינה לבנה ‭9%‬ שומן ‭
  • 1/4‬ כוס גבינה בולגרית מגוררת ‭
  • 1/2‬ כוס זיתי קלמטה, מגולענים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  2. שמים בקערה את הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, החלב ושתי הגבינות, ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את תערובת הגבינות אל קערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. מוסיפים את הזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
  6. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
  7. מגישים חם, רצוי לצד יוגורט מתובל.‬

יוגורט מתובל

מרכיבים

  • 2 גביעי יוגורט
  • 1 צרור שמיר קצוץ
  • 1 שן שום קלופה וקצוצה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים. אפשר לשמור כמה שעות במקרר עד להגשה.

מאפינס פטריות

מרכיבים

12 יחידות בתבנית שקעים

  • 1 שקית (30‬ גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
  • 4 פטריות גדולות (למשל: חורש, שמפיניון יער, שיטאקי),‬ חתוכות לקוביות קטנות ‭
  • 1/2‬ כפית עלעלי טימין ‭
  • 1/2‬ כפית מחטי רוזמרין
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 ביצים ‭
  • 1/2 1 מכלים (300 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

אופן ההכנה

  1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה, יוצקים עליהן מים חמים ומשרים 4-3 שעות. מסננים וקוצצים דק. שומרים בצד כ-2 כפות מהפטריות לקישוט.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  3. יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל, את הפטריות, הטמין, הרוזמרין ואגוז המוסקט, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים שוב ומסירים מהכיריים. מצננים קלות ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת והחמאה, ומערבבים לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  6. יוצקים את התערובת לשקעים, זורים מעל כל תבנית מהפטריות ששמרנו ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
  7. מחלצים מהשקעים ומגישים חם.

מאפינס תירס

מרכיבים

8 יחידות בתבנית שקעים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תירס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סוכר ‭
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כף דבש
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 כוס גרגירי תירס שבושלו במים רותחים כ-8 דקות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  2. שמים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את השמנת, הדבש, החמאה והביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים קלות. מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 30-25 דקות, עד הזהבה.
  6. מגישים חם, רצוי לצד גבינת שמנת וסלט עגבניות.

מאפינס שמנת, יוגורט ועירית

מרכיבים

12 יחידות בתבנית שקעים

  • ‭2 1/4‬ כוסות (315 גרם) קמח
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט ‭
  • 1/2‬ כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן זית ‭
  • 1/2‬ כוס עירית קצוצה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית. ‭
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את תערובת היוגורט לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
  6. מחלצים ומגישים חם, רצוי לצד יוגורט מתובל (ראו מתכון למעלה).

מאפינס בירה ואנשובי

מרכיבים

15 יחידות בתבנית שקעים

  • 50 גרם חמאה מומסת ‭
  • 3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח ‭
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה ‭
  • 1/2‬ כפית סודה לשתייה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 ביצה
  • 1 פחית (330 מ"ל) בירה לבנה ‭
  • 1/4‬ כוס עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
  • 8 פילטים של אנשובי, חתוכים לקוביות
  • לקישוט: עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בחמאה המומסת.
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את הביצה, הבירה, העגבניות המיובשות והאנשובי ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את תוכן קערת התערובת לקערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות לתערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. יוצקים את התערובת לשקעי התבנית, ומניחים על כל מאפין 3-2 חצאי עגבניות שרי.
  6. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים.
  7. מומלץ להגיש לצד חמאה מתובלת בפלפל שחור, שמיר קצוץ ושום קצוץ.