מכירים את המתכונים המעצבנים בסגנון "ארוחת ערב שלמה ברבע שעה", "לחמניות בצ'יק-צ'ק" ודומיהם? אלה שמבטיחים זמן הכנה קצרצר, כך שתוך 300 שניות מרגע כניסתכם הביתה המנה כבר תהיה בתנור?

הרשו לי להרים גבה (באמת. תסתכלו מימין).

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

אולי למיומני מטבח זה לוקח 5 דקות להכניס עוגה לתנור. הנה מה שקורה כשאני מנסה להכין עוגה ב-5 דקות:

00:00 אוקיי, אז אמרנו עוגת שוקולד ב-5 דקות... אממ... איפה המתכון? אה, נכון, במייל. רגע, לא במייל הזה, במייל השני. אוף, למה לא זכרתי להדפיס את זה בעבודה? ארררג! הדפדפן תקוע! למה אתה מתקין לי עכשיו תוספים למה??? לא משנה, אני אפתח באקספלורר...

02:16 אוקיי, הנה זה. יאללה נניח את הלפטופ במקום שאני אוכל לראות אותו... אוי, השולחן מבולגן לחלוטין. טוב, נזיז קצת דברים שיהיה לי גם איפה לעבוד...

05:09 טוב, לפחות גם סידרתי קצת. אז לעבודה. נוציא את המרכיבים...

05:38 איפה הסודה לשתייה לעזאזל?? לא יכול להיות שנגמר, לפני שנייה – אה, אוקיי, הנה זה.

06:22 איפה הקערה והמרית? אויש, הם בכיור. טוב, אני אשטוף מהר...

08:06 טוב. הכל מוכן. נתחיל. חצי כוס שמן - אוי נו, איפה כוס המדידה עכשיו

08:34 שוב, חצי כוס שמן, כוס סוכר... אוי, הסוכר נדבק לכוס עם השמן. טוב, נוציא קצת עם האצבעות... איכס, האצבעות שלי שמנוניות לגמרי! צריך לשטוף...

09:13 טוב, איפה היינו - אוי נו! למה שומר מסך עכשיו? והידיים שלי רטובות... טוב, לא נורא, נייבש קצת על החולצה. אז... וניל...

09:52 אויש, נשפך קצת על השוליים. צריך להביא מגבת נייר...

10:31 טוב. ביצים...

11:27 עכשיו, מה הצעד הבא? די! שוב שומר מסך! והידיים שלי מלאות חלבון. טוב, שוב נשטוף ידיים...

11:59 עכשיו נשאר רק קמח, קקאו ואבקת אפייה. סבבה...

12:22 נו, קמח... למה אתה תקוע בשקית... תשתחרר כבר...

12:42 קמח משתחרר ועף לכל עבר...

12:45 יופי באמת. למה ככה? עכשיו יש לי שתי כוסות קמח במקום אחת וחצי. שאני אחזיר את היתרה לשקית? עדיין יש קצת שמן על כוס המדידה... טוב יאללה, לא משנה, נחזיר...

13:27 כמה קקאו צריך? חצי כוס? אוח. הכוס מדידה לא נכנסת לפתח של השקית. טוב, נרחיב אותו קצת... אוף, למה הפלסטיק העבה הזה לא נקרע? ננסה קצת עם השיניים...

13:51 ענן קקאו מתפזר ברחבי המטבח...

13:53 אוף, אני לא רואה כלום, יש לי קקאו על המשקפיים... טוב, יאללה. כמעט סיימנו.

14:17 נשאר רק כפית אבקת אפייה. רגע... זה לא...? אוי, זה הסודה לשתייה. מזל ששמתי לב...

15:01 איפה שמתי את המרית...?

16:52 אוקיי, הבלילה מוכנה. עכשיו רק צריך להכניס לתבנית משומנת... אופס. טוב, אני אשמן. רגע, איפה התבנית...?

17:44 סבבה, נעביר לתבנית...

17:57 רגע, נשאר קצת על הצדדים של הקערה... מאמי! אתה רוצה לטעום קצת מהבלילה? טוב, לא צריך. אני אטעם לבד. הממ... שוקולד על כל הפנים...איפה המגבת?

18:46 מעולה. סיימנו. עכשיו מכניסים לתנור שחומם מראש... אה. אופס. טוב אני אדליק עכשיו ואתן לו 5 דקות. זה יספיק, נכון?

וזה עוד לא כולל שטיפת כלים וניקוי כל המשטחים שטינפתי בדרך.

אולי הם מתכוונים לחמש דקות בזמן של תוכניות בישול, שבהן יש מישהו שמוציא מראש את כל הכלים שצריכים, מודד את כל המצרכים ושם אותם בקעריות קטנות, וכמובן מנקה הכל כשמסיימים. חרף ניסיונותי, טרם הצלחתי לשכנע את אישי שעליו לעשות זאת עבורי בכל פעם שאני מבקשת. מכיוון שהוא עשוי לדרוש הדדיות בעניין אני בוחרת שלא להתעקש.

בכל מקרה, זאת הסיבה שבגללה המתכון שמצאתי לפסטה עם חומוס, בצל ואורגנו כל כך מרגש אותי. כי אשכרה לוקח רבע שעה להכין אותו. אתם מסוגלים לבשל פסטה תוך רבע שעה? אתם מסוגלים לקלף לפרוס ולטגן בצל אחד + לפתוח פחית שימורים תוך רבע שעה? הידד! אתם יכולים להכין פסטה עם חומוס, בצל ואורגנו ברבע שעה. באמת.

לא מדובר במנה הכי גורמה שיש - זו מנה פשוטה עם טעמים פשוטים. אבל המתכון בריא (במיוחד אם משתמשים בפסטה מחיטה מלאה), ממלא, ובעצם הוא ארוחה שלמה.

אה, ואם לא שמתם לב, מדובר גם במתכון מזווה. כל עוד יש לכם בצל במזווה, אורגנו במדף התבלינים וחבילת פסטה ופחית גרגרי חומוס בארון - אתם מסודרים. לא צריך ריצות של הרגע האחרון לסופר. בקיצור, מתכון מושלם לימים האלה שחוזרים בהם מאוחר לבית קר, מקרר ריק ובטן מקרקרת.

אפשר לגוון עם תבלינים אחרים, כמו טימין או בזיליקום, אפשר לפורר מעל גבינה מלוחה ואפשר להוסיף לבצל אחרי כמה דקות טיגון קוביות של ירק מהיר בישול (כמו קישוא או פלפל). אבל אז אני כבר לא יכולה לערוב לכך שזה ייקח פחות מרבע שעה.

פסטה עם חומוס, בצל ואורגנו

מבוסס על: מתכון מהבלוג Lucullian Delights עם שינויים קלים שלי

עלות: כ-8 שקלים

כמות: 4-3 מנות

מרכיבים

  • 250 גרם פסטה (חצי חבילה) מהסוג האהוב עליכם
  • 1 בצל
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 פחית גרגירי חומוס משומרים (אפשר גם לזרוק פנימה את כל הפחית אם אתם חובבי חומוס, כמוני)
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1 כף מים
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים פורסים את הבצל, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב (זה אמור לקחת 8-7 דקות).
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס והאורגנו ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומבשלים עוד דקה.
  4. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה. מוסיפים את תכולת המחבת לפסטה, מערבבים ומגישים חם.