מרכיבים (6 מנות)

  • 1/2 ק"ג בצל קלוף (כ-4 בצלים בינוניים)
  • 80 גר חמאה
  • 800 מ"ל (1/3 3 כוסות) ציר ירקות או ציר עוף
  • רבע באגט פרוס
  • 50 גרם גבינת אמנטל מגוררת
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבצל לאורכו לפרוסות דקיקות.
  2. מחממים מעט סיר גדול, ומוסיפים את החמאה והבצל. מכסים ומאדים על אש בינונית נמוכה עד שהבצל רך מאוד. מדי פעם בוחשים (חשוב להקפיד שהבצל לא יישרף, ויקבל לכל היותר צבע חום בהיר).
  3. מוסיפים את הציר ומלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לבן. מסירים מהאש.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות