מתכון של מרתה וייסינגר מגבעת המורה.

מרכיבים (6-5 מנות)

  • 1/3 כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שיני שום מ-1/2 ראש, קלופות וקצוצות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לגפרורים
  • 1 ק"ג בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3 עלי דפנה
  • 1/2 1 כוסות שעועית שחורה שהושרתה לילה במים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה תוך ערבוב.
  2. מוסיפים לסיר את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל והגזר משחימים מעט.
  3. מוסיפים את קוביות הבשר ואת התבלינים (למעט המלח) ומערבבים.
  4. מוסיפים את השעועית ומים עד לגובה של 3-2 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר.
  5. מביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את המלח, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 3 שעות.
  7. לפני ההגשה משליכים את עלי הדפנה שבסיר.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר