בראוניז במעטה של עוגיית בריאות - מה עוד אפשר לבקש?

מתוך ספרה של דנית סלומון, "שוקולד בריבוע - הבראוניז הכי טובות שיש" (הוצאת "קוראים").

מרכיבים

לבסיס ולציפוי
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 1 כוס פתיתי שיבולת שועל דקים או שיבולת שועל להכנה מהירה 
  • 1/2 כוס + 2 כפות (120 + 30 גרם) סוכר חום מהודק
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס פקנים קצוצים דק

לתערובת השוקולד

  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום מהודק
  • 1/2 כוס סירופ תירס בהיר (Light Corn Syrup – נמכר בחנויות בישול ואפייה)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות ברנדי משובח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מלבנית בגודל 23x30 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. מתחילים בהכנת הבסיס: מנפים לקערה את הקמח עם אבקת האפייה, הקינמון והמלח לקערה בינונית. מוסיפים את שיבולת השועל ו-1/2 כוס סוכר חום ומערבבים במזלג. ממיסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את החמאה המומסת לקערת הקמח ומערבבים היטב עד שכל החומרים היבשים ספוגים בחמאה ומתקבלת תערובת פירורית.
  3. מודדים 1 כוס פירורי בצק ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים לכוס הפירורים פקנים קצוצים ו-2 כפות סוכר חום ומערבבים היטב במזלג. שומרים את תערובת האגוזים לציפוי.
  4. מפזרים את תערובת הפירורים הנותרת בתחתית התבנית המרופדת ומהדקים לשכבה דקה ואחידה. אופים בשליש התחתון של התנור במשך 15 דקות.
  5. בזמן שהבצק נאפה מכינים את תערובת השוקולד: ממיסים את החמאה עם השוקולד בסיר בינוני (אותו סיר בו המסתם את החמאה לבצק) מעל להבה נמוכה מאוד ותוך בחישה.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים סוכר חום וסירופ תירס וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - וטורפים היטב אחרי כל הוספה.
  7. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים ברנדי ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את תערובת השוקולד על בסיס העוגה האפוי. מורחים את התערובת על כל שטח הבסיס בשכבה אחידה. זורים למעלה את תערובת האגוזים ששמרת בצד.
  9. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30 דקות נוספות, או עד שמרכז העוגה כמעט יציב למגע וקיסם שננעץ בו יוצא כמעט נקי. מצננים את העוגה בתבנית וחותכים לריבועים.