סלט מהיר ומרענן.

מרכיבים (4 מנות)

  • 5 שומרים צעירים
  • 1 צרור כוסברה
  • חופן שקדים קלופים
  • 20 זרעי כמון
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • אפשרות: פלפל אדום חריף, פרוס דק

אופן ההכנה

  1. חותכים כל שומר לשניים, ואז לפרוסות דקות.
  2. קוצצים את צרור הכוסברה.
  3. שוברים את השקדים לחתיכות גסות (אפשר להכניס אותם לשקית, לעטוף במגבת מטבח ולהכות בהם עם מערוך. אם יש לכם מכתש ועלי – השתמשו בהם).
  4. כותשים את זרעי הכמון במכתש ועלי (אם אין לכם, כמה מכות קלות עם פטיש שניצלים יעשו את העבודה לא רע).
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל אדום (אם רוצים).

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות