השומר הוא ירק מאוד ורסטילי – אפשר לאכול אותו חי, מאודה אפוי או מבושל. יש לו טעם עדין של אניס, וכשהוא אינו מבושל המרקם שלו דומה לזה של סלרי.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

לפני שניגש לבישול, הנה כמה דברים שכדאי לדעת על השומר:

  • צורתו של השומר מעידה על טעמו ומרקמו. שומר מוארך ומעט שטוח הוא בדרך כלל סיבי, ומתאים בעיקר לבישול, אידוי ואפייה. שומר בעל צורה עגלגלה הוא בעל טעם מתקתק יותר ומרקם עדין יותר, כך שאפשר לאכול אותו אפילו חי. הוא גם יהיה תוספת נהדרת לכל תבשיל, סלט ואפילו פסטה.
  • לפני השימוש בשומר חשוב להסיר את עליו החיצוניים, מפני שבדרך כלל הם סיביים.
  • כדאי לקנות שומרים קטנים, מכיוון שהגדולים סיביים יותר.
  • לשומר גם סגולות בריאותיות. בין השאר, הוא מסייע בהפחתת הסיכוי לחלות בסרטן, בהפחתת לחץ דם ובהקלה על כאבי בטן.

סלט שומר זרעי כמון וכוסברה

סלט מהיר ומרענן.

מרכיבים (4 מנות)

  • 5 שומרים צעירים
  • 1 צרור כוסברה
  • חופן שקדים קלופים
  • 20 זרעי כמון
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • אפשרות: פלפל אדום חריף, פרוס דק

אופן ההכנה

  1. חותכים כל שומר לשניים, ואז לפרוסות דקות.
  2. קוצצים את צרור הכוסברה.
  3. שוברים את השקדים לחתיכות גסות (אפשר להכניס אותם לשקית, לעטוף במגבת מטבח ולהכות בהם עם פטיש שניצלים. אם יש לכם מכתש ועלי – השתמשו בהם).
  4. כותשים את זרעי הכמון - כדאי להשתמש במכתש ועלי, אבל גם כאן כמה מכות קלות עם פטיש שניצלים יעשו את העבודה לא רע.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל אדום (אם רוצים).

דניס שלם בתנור עם שומר, עגבניות ועשבי תיבול

מנה קלה מאוד להכנה - להכניס לתנור ולשכוח.

מרכיבים (4 מנות)

4 דגי דניס, מנוקים

4 שומרים

1/2 ק"ג עגבניות שרי

כמה גבעולי פטרוזיליה

שמן זית

מיץ לימון

מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את השומר לפרוסות דקות.
  3. מניחים בתבנית אפייה את פרוסות השומר, העגבניות וכמה גבעולי פטרוזיליה.
  4. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח, ומניחים מעל את הדגים. מכסים בנייר אלומיניום.
  5. אופים 20 דקות.

שומר מבושל בשמנת ופסטיס

תוספת מצוינת לעופות ודגים.

מרכיבים

  • 5 שומרים צעירים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 1/4 1 כוסות ( 300 מ"ל) ציר ירקות או מים
  • 1 כף פסטיס או עראק
  • להגשה: עירית קצוצה

אופן ההכנה

  1. חותכים את השומר לפרוסות דקות.
  2. שמים את כל המרכיבים במחבת או בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות, עד שהשומר רך.
  3. מפזרים עירית קצוצה ומגישים.