מתוך ספרה של אלינוער רבין, "עוגות ועוגיות" (הוצאת "קוראים").

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (75 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (לחלופין, אפשר לשמן אותה בחמאה, לפזר בה מעט קמח ולנער את העודפים).
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר, וטורפים היטב במהירות גבוהה עם וו הגיטרה.
  3. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד, וטורפים היטב.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את המרכיבים הנותרים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  5. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. היזהרו מאפיית-יתר, שתייבש את העוגה.

גיוונים

  • עוגת שיש: יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית מוארכת. מוסיפים ליתרת התערובת שתי כפות קקאו כהה ושתי כפות חלב, מערבבים ויוצקים על השכבה הלבנה. מערבבים באמצעות סכין או מזלג כדי ליצור דוגמת שיש.
  • תפוחים: מקלפים ופורסים שני תפוחים, ומטגנים אותם חמש דקות במחבת עם מעט חמאה מלוחה ושתי כפות סוכר חום, עד שהם מזהיבים. מצננים מעט. שוטחים בתבנית מחצית מתערובת הבצק, מפזרים עליה את התפוחים ומכסים בתערובת שנותרה.
  • אגוזים וקינמון: מערבבים בקערית 3 כפות סוכר עם כף קינמון וחצי כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס. שוטחים בתבנית מחצית מתערובת הבצק, מפזרים עליה את האגוזים והסוכר, ומכסים בתערובת שנותרה.

טיפים

  • במקום לשמן את התבנית ולפזר קמח, אפשר לשים בצנצנת תערובת המורכבת מ-2/3 שומן ו-1/3 קמח ולערבל. מורחים את התבניות בתערובת באמצעות מברשת, ושומרים את הצנצנת בטמפרטורת החדר לשימוש חוזר.
  • נהוג לבדוק אם עוגה מוכנה בעזרת קיסם עץ – אך כשהעוגה גבוהה מתעוררת בעיה. יש פתרון: נועצים במרכז העוגה ספגטי לא מבושל ומוציאים. אם הספגטי מכוסה בבצק לח, ממשיכים לאפות.