מרכיבים (כ-30 עוגיות)

לבצק

  • 1 מקל וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 חלמונים (את החלבונים שמרו והכינו מהם מרנג!)
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים (טיפ: כדאי לקנות ק"ג שקדים טחונים בשוק או בחנות לבישול ואפייה – זה יוצא הרבה יותר זול. השקדים יישמרו הרבה זמן בקופסה אטומה במקרר)
  • קורט מלח
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

לציפוי ולמילוי

  • אבקת סוכר
  • 3 כפיות ריבת תות
  • 2 כפיות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. חותכים את מקל הווניל לאורכו כמעט עד הסוף, בלי לחצות אותו לשניים, ומגרדים מתוכו את הגרגירים עם סכין. שומרים את הגרגירים בצד (את המקל עצמו אפשר לשים בצנצנת סוכר, כדי שיבשם אותו).
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבבים את החמאה והסוכר במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שהם נטמעים בחמאה.
  4. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק (כולל גרגירי הווניל) ומעבדים כמה שפחות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
  5. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים לשעתיים במקפיא, כדי לתת לבצק להתייצב.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  7. מחלקים את הבצק לשניים, ומחזירים מחצית למקרר (כדי שלא תתרכך בזמן שעובדים על המחצית הראשונה).
  8. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, בערך בגודל של ליצ'י, ומניחים בתבנית.
  9. באמצעות קצה ידית של כף עץ יוצרים בכל אחד מהכדורים שקערורית קטנה.
  10. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים מעט.
  11. חוזרים על סעיפים 9-7 עם המחצית השנייה של הבצק.
  12. לאחר שכל העוגיות הצטננו בוזקים עליהן אבקת סוכר.
  13. מערבבים את הריבה עם 2 כפיות מים רותחים. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר קטן ומשלפים לתוך השקערוריות (אם אין לכם שקית זילוף, העבירו את התערובת לשקית רגילה וחתכו פתח קטן באחת מפינותיה).
  14. זהו, יש לכם עוגיות שנראות כמו סופגניות אבל משמינות הרבה פחות! (ולו בגלל שהן קטנות).

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking