המתכונים באדיבות "השף הלבן" של תנובה.

סופגניות במילוי שוקולד

מרכיבים (כ-30 סופגניות)

למילוי
  • 250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או קצפת צמחית עם מתיקות מופחתת

לבצק
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1 קוביית שמרים טריים (או 50 גרם שמרית או 2 כפות שמרים יבשים)
  • 6 ביצים
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב או 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית עם מתיקות מופחתת
  • 1/4 כפית מלח
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר

לטיגון
  • כ-1.5 ליטר שמו

אופן ההכנה
  1. מכינים את המילוי: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן. מחממים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מסירים מהאש, מעבירים לכלי סגור ומצננים במקפיא במשך חצי שעה לפחות.
  2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח. לשים 2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח. לשים 3 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי מוסיפים לו עוד מעט חלב.
  3. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בפלסטיק נצמד. מתפיחים כ-20 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק באמצעות טפיחות קלות.
  5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 6 ס"מ באמצעות כוס או חותכן.
  6. מניחים במרכז כל עיגול בצק 1/2 כף ממילוי השוקולד הקפוא, מקפלים את שולי הבצק פנימה, על המילוי, ומגלגלים מעט ליצירת כדור.
  7. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, ומכסים אותם במגבת. מתפיחים כ-15 דקות.
  8. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק לחום בינוני-גבוה (175 מעלות). מעבירים את הכדורים אל השמן (4-3 סופגניות בכל פעם), מכסים את הסיר ומטגנים כ-2-3 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים וממשיכים לטגן ללא המכסה כ-3 דקות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת עם נייר סופג. מצננים מעט.
  9. מחממים את המילוי שנותר במיקרוגל – מחממים 30 שניות, בוחשים, וחוזרים על הפעולה עד שהמילוי נוזלי לגמרי. מקשטים את הסופגניות עם המילוי.
  10. מגישים באותו היום או מקפיאים מיד. להפשרה, מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הסופגניות כ-10 דקות.

גיוון
  • אפשר להכין את המילוי עם שוקולד לבן במקום מריר.

ספינג' עם גבינה ברוטב טופי

מרכיבים (כ-40 סופגניות)
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 קוביית שמרים טריים (או 50 גרם שמרית או 2 כפות שמרים יבשים)
  • 800 מ"ל (1/3 3 כוסות) מים פושרים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית (10 גרם) מלח
  • 150 גרם גבינה 5% לאפייה

לרוטב הטופי
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול (15%-10% שומן)

לטיגון
  • כ-1.5 ליטר שמן

לציפוי

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, ומוסיפים את השמרים, המים, הסוכר והמלח.
  2. לשים במהירות בינונית 5 דקות, עד שהבצק חלק ואחיד (הבצק אמור להיות מעט נוזלי). מכסים בפלסטיק נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לשים מעט את הבצק בתוך הקערה, כדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

הרוטב
  1. מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה בתוך סיר קטן. שמים את הסיר על אש בינונית-נמוכה ומניחים לסוכר להימס. חשוב מאוד לא לבחוש את הסוכר בזמן התהליך ולהשגיח עליו היטב, כי מרגע שהוא הופך לקרמל הוא נשרף מהר מאוד.
  2. ברגע שכל הסוכר נמס מוסיפים לסיר את השמנת – זהירות, התערובת עלולה לבעבע באלימות ולהשפריץ.
  3. מביאים את התערובת לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים עד שכל גושי הסוכר נמסים ומתקבל רוטב חום בהיר. מסירים מהאש.

הטיגון
  1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק לחום בינוני-גבוה (175 מעלות).
  2. משמנים את הידיים, לוקחים מעט מהבצק ופורסים לאורך כף היד. מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר, מניחים לרגע בצלחת עם נייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק, ומדי פעם משמנים שוב את הידיים.
  3. מגישים עם רוטב הטופי החם.