מתכון של שי-לי ליפא, באדיבות חברת "סנפרוסט".
מרכיבים (כ-20 לביבות)
- 400 גרם אפונת גינה מוקפאת
- 3 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה, מפוררת גס
- 1/4 כוס נענע, קצוצה גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
- מניחים את האפונה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. משהים כרבע שעה, עד להתייצבות התערובת.
- יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית.
- מניחים בנפרד 4 כפות מהתערובת בשמן (נעזרים בכף נוספת כדי לשחרר את התערובת מהכף למחבת) ומשטחים מעט. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, ומעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.