מתכון של שי-לי ליפא, באדיבות חברת "סנפרוסט".

מרכיבים (כ-20 לביבות)

  • 400 גרם אפונת גינה מוקפאת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה, מפוררת גס
  • 1/4 כוס נענע, קצוצה גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  1. מניחים את האפונה במסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים היטב.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. משהים כרבע שעה, עד להתייצבות התערובת.
  3. יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית.
  4. מניחים בנפרד 4 כפות מהתערובת בשמן (נעזרים בכף נוספת כדי לשחרר את התערובת מהכף למחבת) ומשטחים מעט. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, ומעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.