מרכיבים (4 מנות)
לבטטות- 3 כפות (45 מ"ל) שמן
- 2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים עיראקית)
- 1 כפית סוכר חום
- מלח
- פלפל שחור
- 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 4 נתחי פילה של דג בס, במשקל כולל של 500 גרם
- מלח
- פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור
- קליפה מגוררת מ-1 תפוז
אופן ההכנה
הבטטות
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- שמים בקערה את השמן, הבהרט, הסוכר החום, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבטטה, מערבבים ומעבירים לתבנית.
- אופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
הדגים
- מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הנתחים ומטגנים 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מוציאים מהמחבת ומעבירים לתנור החם. אופים כ־4 דקות.
הרוטב
- יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כמה דקות, עד ששני־שליש מכמות המיץ מתאדה.
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך ערבוב במטרפה ידנית, עד שמתקבל רוטב סמיך. חשוב להקפיד שמרגע הוספת החמאה הרוטב לא ירתח, מפני שמרקמו עלול להיפגע.
- מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
הרכבת המנה
- מסדרים את הבטטות בצלחות ומניחים עליהן את נתחי הדג. יוצקים מהרוטב החם ומעטרים בגרידת תפוז.