מרכיבים (4 מנות)

לבטטות
  • 3 כפות (45‬ מ"ל) שמן
  • 2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים עיראקית)
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות

לדגים
  • 4 נתחי פילה של דג בס, במשקל כולל של 500 גרם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית

לרוטב
  • ‭1/2‬ כוס מיץ תפוזים
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור

לעיטור
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז

אופן ההכנה

הבטטות

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. שמים בקערה את השמן, הבהרט, הסוכר החום, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבטטה, מערבבים ומעבירים לתבנית.
  3. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.

הדגים

  1. מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הנתחים ומטגנים 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  2. מוציאים מהמחבת ומעבירים לתנור החם. אופים כ־4 דקות.

הרוטב

  1. יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כמה דקות, עד ששני־שליש מכמות המיץ מתאדה.
  2. מסירים מהכיריים ומוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך ערבוב במטרפה ידנית, עד שמתקבל רוטב סמיך. חשוב להקפיד שמרגע הוספת החמאה הרוטב לא ירתח, מפני שמרקמו עלול להיפגע.
  3. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.

הרכבת המנה

  1. מסדרים את הבטטות בצלחות ומניחים עליהן את נתחי הדג. יוצקים מהרוטב החם ומעטרים בגרידת תפוז.