מרכיבים (כ-25 פחזניות)

לפחזניות
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 500 מ"ל (2 כוסות ועוד 2 כפות) מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 4 כפיות) שמן
  • 100 גרם מרגרינה
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 5 ביצים טרופות

למילוי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל יבש גדול קצוץ גס
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 6-5 בצלים ירוקים קצוצים, כולל החלק הלבן
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 150 גרם זיתים שחורים מגולענים שלמים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הפחזניות
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים את הקמח בקערת המיקסר.
  3. שמים בסיר את המים, השמן, החמאה והסוכר. מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  4. יוצקים את הנוזל הרותח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק (חשוב לצקת את הנוזל לקערה כשהוא רותח – זה חיוני להצלחת הבצק).
  5. מוסיפים בהדרגה את הביצים לקערה - בכל פעם מוסיפים כף אחת ומערבלים עד שהביצה נבלעת לחלוטין בבצק. ההדרגתיות חשובה, כי כדי שהבצק יצליח חייבים לעצור את הוספת הביצים כשהוא מגיע למרקם מדויק – לא יבש מדי ולא רטוב מדי. איך יודעים שכמות הביצים שהוספנו מדויקת? ממלאים כף בבצק, הופכים אותה על צדה ומכים אתה בדופן הקערה. אם הבצק נופל ומשאיר על הכף "טיפה" גדולה ומשולשת – הבצק מוכן, ולא צריך להוסיף לו עוד ביצים.
  6. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר גדול (אם אין לכם שקית זילוף, העבירו את הבצק לשקית ניילון וחתכו באלכסון את אחת הפינות שלה).
  7. מזלפים בתבניות תלוליות בגודל של כדור פינג פונג בערך. חשוב שתלוליות הבצק יהיו מרוחקות כ-5 ס"מ זו מזו, כי הן יתפחו בזמן האפייה.
  8. אופים 40-35 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות. חשוב מאוד: אסור לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות של האפייה – זה יגרום לפחזניות לצנוח ולאבד את כל האווריריות שלהן!

המילוי
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הבשר. מטגנים תוך הפרדת הגרגירים בעזרת מזלג, עד שהבשר מטוגן היטב ומתחיל להשחים.
  3. מוסיפים את הבצל הירוק, הפלפל החריף, הזיתים והאגוזים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את קוביות התפוחים והתבלינים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות תוך ערבוב.
  5. מילוי הפחזניות: חותכים את הפחזניות לרוחבן. מניחים מהמילוי במחצית התחתונה שלהן ומכסים במחצית העליונה.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר