מרכיבים (4 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 גבעול כרשה - החלק הלבן והירוק בהיר בלבד, פרוס דק
- 500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות או עוף (אפשר מאבקה)
- 2 עלי דפנה
- 1 כוס (200 גרם) גרגירי חומוס (מבושלים מראש, משומרים או קפואים ומופשרים)
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- יוצקים את שמן הזית לסיר גדול ומחממים. מטגנים את פרוסות הכרשה על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הדלעת ואת הדלורית ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הכמון, הציר, עלי הדפנה והחומוס, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-20 דקות, עד שהדלעת והדלורית מתרככות ומתפרקות לתוך המרק.
- מתבלים במלח ובפלפל.