מרכיבים (4 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גבעול כרשה - החלק הלבן והירוק בהיר בלבד, פרוס דק
  • 500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 ליטר (4 כוסות) ציר ירקות או עוף (אפשר מאבקה)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס (200 גרם) גרגירי חומוס (מבושלים מראש, משומרים או קפואים ומופשרים)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. יוצקים את שמן הזית לסיר גדול ומחממים. מטגנים את פרוסות הכרשה על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הדלעת ואת הדלורית ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הכמון, הציר, עלי הדפנה והחומוס, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-20 דקות, עד שהדלעת והדלורית מתרככות ומתפרקות לתוך המרק.
  4. מתבלים במלח ובפלפל.